Megnyílik a Gázlámpa Kioszk a Fő téren

Hírek
Közzétéve:

advent_bannerAdvent első hétvégéjén, november 28-án nyílik meg, és Advent utolsó hévégéjéig tart nyitva az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont legújabb vendégváró helye, a Gázlámpa Kioszk. A békebeli hangulatot idéző pavilon megújulásával újabb mérföldkőhöz érkezik a Zichy-kastély és a Vasarely Múzeum által határolt, Budapest egyik leghangulatosabb, óvárosi szegleteként számon tartott Fő tér.

A jégpálya szomszédságában található, picinyke épület egykor gázátadó állomásként működött, egy ideje azonban üresen állt. Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által frissen felújított kioszk mostantól a karácsonyi vásár forgatagának egyik megállójaként, eredeti szépségét megőrizve születik újjá, és tölti be új funkcióját ebben a páratlan szépségű, történelmi környezetben, ezzel is színesítve az Advent Óbudán programsorozat központi helyszínét.

A közelmúltban kortárs galériával kibővült Esernyős Közösségi Térhez tartozó Gázlámpa ínycsiklandó vajas kekszekkel, fenséges ostya termékekkel, aszalt gyümölcsökkel, ropogós bajor pereccel és tartalmas szendvicsekkel várja a karácsonyi ajándékok felkutatásában megfáradt vendégeit. Az ízletes falatok leöblítésére pedig zamatos kávét, több féle forró csokoládét, üdítőitalokat, díjnyertes pálinkákat, forralt bort és organikus szőlőlevet kínálnak. Utóbbi két ital megvásárlásával Ön is támogathatja a kárpátaljai magyar családokat. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Esernyős, a Terra Hungarica, a www.mitiszol.hu és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös adománygyűjtő akciójában a zamatos italokból befolyó bevételből a kárpátaljai rászoruló családok tűzifa ellátását segítik.

A hajdani gázfogadó az adventi vásár ideje alatt, szerdától vasárnapig 14.00-tól 22.00-ig várja a Fő térre látogatókat.

Az Advent Óbudán 2015. rendezvények programjairól a www.adventobudan.hu weboldalon található részletes információ.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság