Megnyitott az óbudai Egészségfejlesztési Iroda

Hírek
Közzétéve:

A hazai lakosság egészségi állapota folyamatos javításra szorul, hiszen számos betegség – köztük a daganatos és a szív-érrendszeri megbetegedések jelentős része – a magyarok helytelen életmódjára és a megelőzés hiányára vezethető vissza. Ezen próbál segíteni Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Szent Margit Rendelőintézet az évek óta szervezett egészségmegőrző programjaival, amelyeknek most új lendületet adhat az Egészségfejlesztési Iroda megnyitása.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pontban tartott megnyitón elmondta: a most életre hívott Iroda célja, hogy csomópontja legyen annak az információáramlásnak, mely a kerület különböző egészségfejlesztési programjai során keletkezik. Az alapellátástól, a járóbeteg-szakellátáson-, és az önkormányzat által vezetett projekteken át egészen a szakmai nonprofit szervezetekig számos olyan tevékenység zajlik, melyeket a prevenció hatékonyságának növelése érdekében érdemes összehangolni.

Magyarországon az Egészségfejlesztési Irodák hálózata 2012 óta működik nagy sikerrel. Azért, hogy az Iroda minél több segítséget nyújthasson az egészségmegőrzésében, építeni kíván a meglévő, jól működő, népszerű helyi egészségügyi és prevenciós programokra, amelyek ismeretterjesztő előadások, sport és egyéb közösségi programokon keresztül érik el a lakosságot.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata évek óta kiemelt figyelmet fordít az egészségnevelésre, melynek érdekében a Rendelőintézet és az Óbudai Sport Kft., valamint az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény szakemberei által elindította többek között az Egészségkörút Óbudán, a Közösségi torna és a Szabadidő, szeretem! tömegsportrendezvény-sorozatát, évente több alkalommal megrendezi a San Marco Szabadegyetem és Egészségakadémia, a Sportakadémia, az Egészséges Ezüstkor előadássorozatát, együttműködik a Milton Friedmann Egyetemmel, ahol az 50 fölöttik mentális egészségének megőrzése érdekében indítottak képzéseket, de említésre méltó az iskolai és óvodai úszás és korcsolyaoktatás, vagy éppen az Egészséges Iskolabüfé programja is. Az óbudai Egészségfejlesztési Iroda mindezek összehangolását, újabb partnerszervezetek, intézmények és a lakosság szélesebb körű bevonását, valamint további programok megvalósítását tűzte ki célul, amelyekkel valamennyi korosztályt megcéloznak annak érdekében, hogy egészségtudatosság beépüljön a mindennapjaikba.

Az Egészségfejlesztési Iroda címe: Szent Margit Rendelőintézet, 1032 Budapest, Vörösvári út 88-96.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság