Megnyitottuk adventi programsorozatunkat – Fantasztikus volt az első hétvége a Fő téren

Aktuális Kiemelt hírek
Közzétéve:

A Fő térre már kora délutántól érkeztek az érdeklődők pénteken, az Advent Óbudán 2022 ünnepélyes megnyitójának napján. Kezdésre  zsúfolásig telt a tér, pontban 17.00 órakor dr. Kiss László polgármester és Pap Zoltán a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. ügyvezetője együtt kapcsolta fel a lélegzetelállító díszkivilágítást. A polgármester megnyitó beszédében örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat az egyre nehezedő körülmények ellenére is megrendezhette hagyományos adventi programsorozatát, hiszen a közös ünneplés megtartó erejéhez nem fér kétség, ehhez járul hozzá az önkormányzat kiváló koncertekkel, produkciókkal, az ünnepi vásár hangulatával.

Az est nyitó produkciója Király Viktor és Király Linda kuriózumnak számító közös koncertje volt, hiszen a testvérek ritkán állnak együtt, egy színpadon. A koncertet követően a Pavuk SE tanítványai fergeteges jégtáncbemutatója után a látogatók birtokba vehették az ingyenesen használható jégpályát.

A szombati és vasárnapi koncertek is telt házzal futottak, a délelőtti gyerekprogramokon a közönség együtt énekelt, táncolt szombaton Gryllus Vilmos varázslatos téli zenés meséire, vasárnap pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl remek zenés verseire. A kicsik amúgy is örömmel vették birtokba a vásár játékait, a kisvonatot és a körhintát, míg szüleik örömmel látogatták az ínycsiklandó étel- és italkínálattal hívogató faházakat.

Szombaton délután Petruska igazán különleges zenei világát ismerhették meg a vendégek, míg este a Romengo varázsolt fantasztikus, tüzes hangulatot a téli hidegben.

Vasárnap Zséda ünnepet idéző teltházas koncertje és a szemkápráztató tűzzsonglőr-show előadás után az első, a hitet jelképező adventi gyertyát Dr. Nagy Mihály, a Szent Margit Kórház főigazgatója gyújtotta meg. Vasárnap este a fiatalok és az örök fiatalok Boggie, azaz Csemer Boglárka csodás dalaiban gyönyörködhettek.

A vásár és a jégpálya ezen a hétvégén zsúfolásig teltek látogatókkal, a családias hangulat, a barátságos, meghitt  hangulatot árasztó helyszín, a sok-sok finomság sokakat vonzott Óbuda Fő terére.

Tartsanak velünk továbbra is az Advent Óbudán 2022 rendezvényein. Szeretettel és remek programokkal várjuk Önöket!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság