Megújul a Flórián téri felüljárórendszer

Hírek
Közzétéve:

A felújítás során a felüljárók új szigetelést és pályaszerkezetet kapnak, a vasbeton szegélyre új biztonsági korlát kerül. Kicserélik a dilatációs szerkezeteket és megtisztítják a vízelnyelőket. Kijavítják a támfalak és a hídfő beton felületeinek, illetve a főtartók és pillérek hibáit, a kőfelületeket megtisztítják, és ahol szükséges pótolják.

A közbeszerzés ajánlattételi időszaka január 25-én zárul, sikeres pályáztatás után tavasszal indul és várhatóan 14 hónapig tart majd a felújítás.

A tervezők az Aquincumi Múzeummal már tavaly előtt egyeztettek, mert a pillérek felújítása érinti a Fürdőmúzeumot is. A régészeti emlékek a felújítás ideje alatt teljes takarást kapnak és amint lehetséges lesz, ismét látogatható lesz a római fürdő.

A Flórián téri felüljárót az 1980-as években a felerősödő forgalom miatt építették, hogy meggyorsítsa az áthaladó forgalmat. A 2×2 sávos felüljárónak a tér tehermentesítése volt a feladata, amivel párhuzamosan az Árpád-hídhoz kötötte az észak-dél irányú közlekedést is. Habár a felüljáró kettévágja a teret és belecsúfít a lakások panorámájába, az így kialakult két közlekedési tengely – észak-dél, kelet-nyugat – összekapcsolása adja ma is a tér elsődleges városi szerepét, amely tömegközlekedési csomópont lett.

Szintén ebben az időszakban épült ki az aluljárórendszer is, mellyel így három szintes közlekedési csomópont létesült a tér közepén.

1982 – a felüljáró építése

A BKK tájékoztatása ITT olvasható.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság