Megújul a Holdudvar park

Hírek
Közzétéve:

A felújítási munkálatok az Ágoston utcai társasházak és a szolgáltatóház közötti területen kezdődtek el. Ezen a parkrészen a korábbi burkolatok teljes megújítására volt szükség, valamint a szolgáltatóházhoz vezető lépcsők cseréjére és felújítására. A burkolati munkák elvégzése után az öntözőrendszer kialakítására került sor, majd új kandeláberek kerültek ki, és a zöldterületek is megújultak. A növényzetet érintő munkák során néhány balesetveszélyes állapotú fa kivágásra került, a többséget azonban gallyazással sikerült megfelelő állapotba hozni. A cserjék ritkításával szellősebb, tisztább lett a terület, átláthatóbb és könnyebben karbantartható. A sétányok közötti zöldfelületek részben gyepesítve lettek, illetve különleges díszfüveket telepített a kivitelező. A szolgáltatóház melletti rézsűn színes, részben árnyéktűrő növényeket is ültettek. A munkálatok végén az új padok és szemetesek is kikerültek.

Ez a parkrész az őszi hónapokra szinte teljesen elkészült, ezért a gyalogos forgalom számára megnyitásra került. Ugyanakkor a füves területek folyamatos gondozást igényelnek, ezért kérjük a környéken élőket, hogy a következő hónapokban még hagyják szabadon a zöldterületeket és csak a sétányokon közlekedjenek.

A hátsó kert területén a növényzet és a burkolatok már mutatják azt a parkosabb, természetesebb jelleget, mely a felújítás egyik célja volt. Az itt látható díszfüvek a tavaszi hónapoktól kizöldülnek, elbokrosodnak és még szebbé válik majd ez a terület.

A nyári hónapokban lezajlott az általános iskola és az óvoda közötti sétányok megújítása, valamint az óvoda bejárataihoz kötődő burkolatmegújítás is. Kialakításra kerültek az aszfaltos felületek, ezek mellett pedig a környezetbarát, vízáteresztő, szórt burkolatok. Az intézmények mellett lévő zöldterületet is megújította a kivitelező, a tereprendezés után füvesítés és a hátsó kerthez hasonlóan díszfüvek és más cserjék ültetése történt. Néhány héttel ezelőtt padok és szemetesek is telepítve lettek, így az itt látható környezet egyre jobban elnyerte végleges formáját. Fontos hangsúlyozni, hogy az intézmények körüli burkolatok ugyan már használhatók, de még nem tekinthetők véglegesnek. Köszönhetően a lakossági visszajelzéseknek és a műszaki ellenőrzés során szerzett tapasztalatoknak, néhány módosítási szükséglet merült fel. Az óvoda környékén a szórt burkolatot hamarosan aszfaltra cserélik, hiszen az itteni intenzív használathoz a szilárd, aszfaltos felület jobban illeszkedik. Az építkezés során más területeken is felmerült a tervek módosításának igénye, tehát a szórt burkolatok mennyiségének csökkentése és egyes sétányok esetében a teljesen aszfaltozott felület kialakítása.

Az iskola előtti terület a hátsó kerthez hasonlóan zöldebb, parkosabb jelleget kapott, fa padokkal és a zöldfelületek megnövelésével. Ezen a parkrészen egy nagy kapacitású kerékpártároló sziget is kialakításra került, melyre már eddig is igen pozitív visszajelzések érkeztek a parkhasználók részéről.

 

November 9-én délelőtt csőtörés történt a parkban, a Fővárosi Csatornázási Művek és más közmű szolgáltatók munkatársai dolgoznak a probléma megoldásán. Sajnos a váratlan eset miatt egy szakaszon valószínűleg a friss aszfalt is felbontásra kerül, ugyanakkor a hiba elhárítása után a helyreállítás a kivitelező együttműködésével zajlik. A kellemetlenségek NEM a parkfejlesztéshez kötődnek, bizonyos szempontból valamennyire még szerencsés helyzet, hogy az építkezés közben derült ki, hogy probléma van a csővel, így a helyreállítás könnyebben megoldható lesz és nem látszik majd az új állapoton.

A kivitelezésről folyamatosan tudósítunk a www.holdudvarpark.blog.hu oldalon.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság