Megújul a Vörösvári úti szakrendelő környezete

Hírek
Közzétéve:

Az építési munkálatok várhatóan a nyár folyamán kezdődnek el, és négy hónapot fognak igénybe venni. A zöldterület a tavalyi közösségi tervezés során felmerülő ötletek alapján fog megújulni. A közösségi tervezésről az ide kattintva olvashatnak bővebben az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. weboldalán.

A területrendezés után a Rendelőintézetet, a lakótelepet, az óvodát, a patikát és a tömegközlekedési eszközöket logikusabb közlekedési útvonalakon keresztül lehet majd megközelíteni a jövőben. A logikus elrendezés mellett fontos szempont, hogy a felújítás után a megfelelő akadálymentesítés kialakításával a kerekesszékkel, valamint a babakocsival érkezők is könnyedén el tudják érni az intézményt.

A gyerekekről sem feledkeztek meg a tervezők: a rendelésről jövet-menet egy kis játszótéren enyhíthetik a várakozás unalmát és a vizsgálat izgalmait a legkisebbek. Különféle ülőalkalmatosságok, illetve nagyobb méretű hulladékgyűjtők és kutyapiszoktárolók járulnak majd hozzá a kényelmesebb és tisztább környezethez. Közkívánatra ivókút, biciklitárolók és tájékoztató táblák is kerülnek a területre, emellett pedig a meglévő, ám jelenleg kissé eldugott szobor is nagyobb hangsúly kap majd. Ami a zöldfelületeket illeti, a jó természeti adottságok mellett csak kisebb frissítő kertészeti munkálatokra van szükség, és további új növényekkel is gazdagodni fog a tér.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság