Megújul Kaszásdűlő: fejlesztések 2022-ben

Aktuális
Közzétéve:

A TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázat keretében megújul a Huszti út, a Kaszásdűlő utca és a Szérűskert utca által közrezárt terület, valamint a Pethe Ferenc tér. Várhatóan 2023 nyarára vehetik birtokba az új tereket az itt élők.

Új közösségi teret és multifunkciós sportpályát alakítunk ki, futóutat és mászófalat építünk, a fizikai fejlesztések mellett pedig erősítjük a közösségi kapcsolatokat, a helyi identitást is.

Jelentősen javulni fog a Pethe Ferenc tér használhatósága: új árnyékolókat, új térbútorokat helyezünk el, és felújítjuk a szökőkutat.

A Dugovics Titusz téri zöldfelületet és a szivarfák alatti területet is rendezzük: közösségi teret alakítunk ki jól használható ülőhelyekkel, és növeljük a domb átjárhatóságát.

A fejlesztések sorában a sportpályát már át is tudtuk adni novemberben a Kaszásdűlőn élőknek. A TÉR_KÖZ projekt elsőként elkészült és talán legizgalmasabb területe, amelynek részeként egy új, multifunkciós tér jött létre. A régi, üresen álló aszfaltfelület helyén egy labdajátékokra alkalmas sportpálya kapott helyet, továbbá futóút, pingpong- és teqballasztalok is várják a sportolni vágyókat.

Ahogy az egész fejlesztés, úgy a multifunkciós tér is a lakosság bevonásával lett kialakítva.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság