Megújult az Óbudai Platán Könyvtár gyerekkönyvtára – A megnyitóra izgalmas gyerekprogramokkal készülünk

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Platán Könyvtár számára fontos, hogy olyan helyszínt nyújtson a gyerekek és családjaik számára, ami korosztályhoz megfelelően kialakított bútorzattal rendelkezik, kedvet teremt az olvasáshoz, barátságos és minőségi idő eltöltésére alkalmas.

E szempontokat szem előtt tartva esett át a gyerekkönyvtár idén azon az átalakításon, mely során közel 50m2-rel bővült a gyerekkönyvtári tér. A új könyvek,  játékok mellett új könyvespolcok, bútorok, szőnyegek, függönyök, és információs táblák is biztosítják a látogatók kényelmét.

Az átalakításnál figyelmet fordítottak arra is, hogy a különböző korosztályok külön teret kapjanak, így a gyerekek a legkisebbektől a kamaszokig a számukra legmegfelelőbb környezetben válogathatnak a több, mint 15 000 ismeretterjesztő és mesekönyv, folyóirat, hangoskönyv és dvd-film közül.

A megújulás munkálatai több ütemben zajlottak, a falazás, festés, parkettázás elvégzését követően a berendezések kialakítása, majd a könyvtári állományok, eszközök átköltöztetése közel félévig tartott. A látogatók kényelme érdekében a könyvtár a megújítási munkálatokat nyitvatartási időn túl, az olvasóknak okozható minimális kellemetlenséggel igyekezett megoldani. A felújítás Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat önköltsége mellett, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

A szinte teljesen felújított, kibővített, átalakított gyerekkönyvtárat 2023. szeptember 29-én egy izgalmas programokat kínáló átadó ünnepség keretében vehetik birtokba a gyerekek.

Programok

16.00-16.45: Danny mesél: Állatos mesék 
Danny zenés-mesélős előadása Arnold Lobel Fables című könyvének három történetét dolgozza fel és zenésíti meg. A kicsik megismerhetik a hiú orrszarvú, a szerelmes strucc, és az öntelt oroszlán szórakoztató meséjét.

16.45-17.00 Ünnepélyes átadó 
Köszöntőt mond Pőcze Márta, a könyvtár igazgatója és dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

17.00-18:00 Közönségtalálkozó Kertész Erzsivel,
a nagy sikerű Labirintó, a Panthera és a Göröngyös Úti Iskola sorozat írójával.

A programok ingyenesek, szeretettel várjuk vendégeinket!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Ma gyújtjuk meg az első adventi gyertyát

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Töltse le applikációnkat, és mi meghívjuk egy plusz gombóc fagylaltra a Boróka Fagyizóban!

Hírek
Közzétéve:

Véget ért a Római-parti Plázs 2023-as szezonja