Megújult, kibővült, felújított gyerekkönyvtár várja a gyerekeket az Óbudai Platán Könyvtárban

Hírek
Közzétéve:

„Csodálatos, ha egy könyvtárban a családok helyet tudnak találni. Azzal, hogy a gyerekkönyvtár most kibővült, lehetővé válik, hogy a családok jobban megéljék a könyvtárat. Ha a családok, a gyerekek itt időt töltenek, akkor az olvasás, a könyvek szeretete is az élet részévé fog válni és a gyerekek később, felnőttként is szívesen fognak olvasni.” – emelte ki dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere az átadó ünnepségen elhangzott köszöntőjében.

A közel fél évig tartó felújítás alatt falazáson, festésen esett át az Óbudai Platán Könyvtár gyerekkönyvtára és a rendezvényterem áthelyezésével összesen 150 négyzetméterre nőtt a gyereknek szánt könyvtári terület. Így közel összesen 20.000 ismeretterjesztő- és mesekönyv, regény, hangoskönyv, dvd-film, gyerekeknek szóló folyóirat kaphatott helyet most a korosztályok szerint kialakított, berendezett termekben.

„Az Óbudai Platán Könyvtár számára fontos, hogy olyan helyszínt nyújtson a gyerekek és családjaik számára, ami korosztályhoz megfelelően kialakított bútorzattal rendelkezik, kedvet teremt az olvasáshoz, barátságos és minőségi idő eltöltésére alkalmas.” – mondta el Pőcze Márta, a könyvtár igazgatója köszöntőjében.

Az újonnan kialakított termeket bútorozták, új könyvespolcok, szőnyegek, függönyök kerültek kihelyezésre, új könyvekkel és játékokkal szerelték fel, illetve informálódást segítő, tájékoztató feliratokat helyeztek ki. Az Óbudai Platán Könyvtár család- és gyerekbarát hely, pelenkázó asztallal, gyerekprogramokkal, külön gyerekkönyvtárossal és egy megújult gyerekkönyvtárral.

„Nálunk nem ciki 8 évesen mesét olvasni és lehet 5 évesen már a kezdő olvasók között böngészni, a fontos az, hogy az olvasással kinyíljon a világ, az álmok szárnyra keljenek, és a kreativitás, tudás színesebbé tegye a mindennapokat. De nem csak olvasni lehet, ahogy említettem, vannak játékok, társasjátékok és itt vannak a többiek is. A könyvtár közösséget teremt, itt találkozhattok ismerősökkel, barátokkal és újakat is szerezhettek, de csendes zugot is találtok, ahol elmélyülhettek.” – bíztatta a gyerekeket Pőcze Márta, a könyvtár igazgatója.  

Az átadó ünnepségen a fergeteges hangulatról Danny gondoskodott, aki A hiú orrszarvú, A szerelmes strucc, és Az öntelt oroszlán című mesés-zenélős előadásával szórakoztatta a kisebb gyerekeket. A nagyobbakat pedig Kertész Erzsi, a nagy sikerű Labirintó, a Panthera és a Göröngyös Úti Iskola sorozat írója várta.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság