Megújult udvarnak örülhetnek az iskolások

Hírek
Közzétéve:

Mivel az általános iskolák üzemeltetése idén januártól már nem önkormányzati, hanem állami feladat, a kerület vezetése szeretett volna lehetőséget találni arra, hogy az önkormányzat a továbbiakban is támogatni tudja a kerületi gyerekek testi és lelki fejlődését.

Ennek érdekében – önként vállalt feladatként – az önkormányzat a Hadrianus Fejlesztési Program részeként meghirdette az Iskolaudvar Fejlesztési Programot. Az idei évben a Bárczi Géza Általános Iskolában kezdődtek meg a munkálatok.

A felújítást nem csak az udvar állapota indokolta, hanem a pedagógusok és a szülői munkaközösség kezdeményező hozzáállása is. Az új iskolai tér tervei a diákokkal, szülőkkel és pedagógusokkal közösen kialakított közösségi tervezésben kerültek kidolgozásra. A tervezésben a diákok „Tájépítészeti Munkafüzet”-et kaptak, mellyel a tájépítészet alapjait ismerték meg, és így olyan javaslatokat tudtak tenni, melyek a tervezők számára feldolgozható és az udvar megújításának valós igényeit tartalmazzák.

A napi használat szempontjából az egyik legfontosabb újítás az aszfaltburkolatú sportpálya rendbetétele volt. A felpúpozódott, töredezett terepen korábban már alig lehetett focizni, most viszont új burkolatot, többcélú felfestést kapott, és a vízelvezetését is megoldották a szakemberek. A pálya melletti lelátórész a diákok javaslata alapján fekvőhálókkal és gumifelülettel vált kényelmesebbé. Több új játszóeszköz (hinta, mászóka, pörgettyű stb.) került az udvarra, és a régi padokat vidám színű újak váltották.

A fejlesztést megtekintő Bús Balázs polgármesternek az iskola vezetése és a diákönkormányzat tagjai meséltek a közösségi tervezés pozitív élményéről és a fejlesztés tapasztalatairól.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság