Mit támogat és mit nem az óbudai Önkormányzat a Hajógyári-sziget kapcsán

Hírek
Közzétéve:

• A III. kerületi önkormányzat nem támogat a szigeten semmilyen lakófunkciót, erre a jelenlegi szabályozás sem ad lehetőséget.
• A III. kerületi önkormányzat nem támogatja lakóhajók elhelyezését sem a Hajógyári-szigeti Duna-ágban, sem a sziget öblében.
• A III. kerületi önkormányzat nem támogat semmilyen kaszinó elképzelést a Hajógyári-szigeten.
• A III. kerületi önkormányzat nem támogatja azt az állítólagos baloldali elképzelést se, amelyik migránstáborokat tart elképzelhetőnek a Hajógyári-szigeten.

• A kerületi önkormányzat támogatja az Óbudai-szigeten gyakorta vendégeskedő kutyás közösségeket és velük együttműködve kívánja azt fejleszteni.
• A kerületi önkormányzat a sziget északi részében támogatja egy kutyabarát fürdőhely megvalósítását.
• A kerületi önkormányzat támogatja a főváros sportfejlesztését, mely szerint a Hajógyári-szigeten családi sportparkot kíván létrehozni, és amelyhez kapcsolódva a III. kerületi önkormányzat pályázatot nyújt be egy gördeszkapark megvalósítására az Országos Görpark Program keretében.
• A kerületi önkormányzat támogatja azt a kormányzati elképzelést, mely a Hadriánus palota feltárását és bemutatását szolgálja.
• A kerületi önkormányzat támogat minden olyan elképzelést, mely az ipari területek, így az egykori Hajógyár megújulását és fejlesztését szolgálja, van erre jó példa Óbudán a Graphisoft parkban.

Az önkormányzat fontosnak tartja a szigettel kapcsolatos tényeket is összegezni, mely szerint:
– 2006-ban a szocialista Gyurcsány-kormány eladta a Hajógyári-sziget déli részét befektetőknek kaszinó építés céljából.
– 2014-ben az Orbán kormány visszavásárolta a Magyar Állam javára.
– 2016-ban kinevezték dr.Visy Zsolt régészprofesszort, a Hajógyári-szigeten fekvő helytartói palota bemutatásával összefüggő feladatok koordinációjáért is felelős miniszteri biztosává, hogy készítse el a Hajógyári-sziget fejlesztési projektjét, amely a Hadrianus palota feltárását is magában foglalná. 2018-tól pedig már az UNESCO Világörökség Bizottságában Magyarország képviseletéért is felelős miniszteri biztosaként végzi munkáját a területen.

Nem vagyunk nyugodtak, amikor bevándorláspárti politikusok a Hajógyári-szigettel foglalkoznak, mert tudjuk, ha 2015-ben nem Orbán Viktor kormánya irányítja az országot, akkor ma a Hajógyári-szigeten menekülttábor lenne. Az óbudaiak ebből nem kérnek!

Érdemes az elmúlt 10 év intervallumában a közbiztonsági adatok tükrében is megvizsgálni az óbudaiak helyzetét:
Míg 2011-ben 7416 bűncselekmény történt Óbuda-Békásmegyeren, 2018-ban csak 2860. A személygépkocsik lopása terén 2012-ben még 492-t loptak el, tavaly már csak 41-et. Budapest kerületei viszonylatában elmondható, hogy Óbuda az egyike a legbiztonságosabb kerületeknek. Nem szeretnénk, ha ez a javuló tendencia megváltozna, és ellenkező irányt venne a brüsszeli migránspárti elveket valló politikusok hatására.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere elmondta: „A biztonságunk a legfontosabb! Amíg én vagyok a kerület polgármestere, addig sem Óbudán, sem pedig a Hajógyári-szigeten nem lesz menekülttábor – szögezte le a kerület vezetője!”

 

Kiemelt kép: legifotok.com

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság