Mikulás napi ajándék a Szent Margit Kórháznak

Hírek
Közzétéve:

A „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” program keretében Ormos Péter a Duna Autó Zrt. igazgatója és Gáspár Laci előadóművész, a vállalat jótékonysági nagykövete adta át a DVD lejátszókat, filmeket és két televízió készüléket dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgatónak, dr. Plavecz Júlia főorvosnak a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály vezetőjének, valamint Nehéz Erzsébetnek, az Ápolási Osztály vezető főnővérének.

Ormos Péter igazgató elmondta: „Társaságuk számára mindig is kiemelten fontos volt a helyi szintű társadalmi felelősségvállalás. Karácsony közeledtével nagyobb figyelmet kell fordítani beteg embertársaink segítésére, a Kórházban pedig jó hasznát veszik a rehabilitációra szoruló betegek a most átadott szórakoztató elektronikai eszközöknek.” Kitért arra is, hogy 2018 tavaszán folytatják az adományozást, az Intézményt további festési munkálatokkal szeretnék segíteni.

Az átadás alkalmából rendezett ünnepségen dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszönetet mondott az adományokért a Duna Autó Zrt. vezetőinek és örömét fejezte ki, hogy a partneri együttműködés a jövőben is folytatódik. A rendezvényen jelen volt Puskás Péter, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának alpolgármestere, aki kiemelte, milyen példaértékű, hogy egy profitorientált társaság önzetlen adományozásával hozzájárul a kerületi betegellátás körülményeinek javulásához.

Dr. Plavecz Júlia osztályvezető főorvos bemutatta az osztályon zajló gyógyító munkafolyamatot és megköszönte az adományt. Hangsúlyozta, hogy a vegyes profilú rehabilitációs osztályra legnagyobb számban stroke betegség után kerülnek betegek, de számos csípőtáji törött, illetve különböző okból protézissel ellátott betegeket is kezelnek. Az osztályon általában 3-4 hétig zajlanak a rehabilitációs kezelések, de nem ritka a több hónapos kezelés sem, így a hosszú kezelési idő miatt van nagy jelentősége ezeknek az adományoknak.

A Duna Autó Zrt. vezetése az idén már második alkalommal csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez, hiszen tavasszal a Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályát, valamint a Krónikus Belgyógyászati Osztályt támogatták.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság