Mindannyiunknak üzen a fények ünnepe – Boldog hanukát kívánunk!

Hírek
Közzétéve:

A hanuka – a világ zsidó közösségének legismertebb ünnepe a nem zsidók körében – a fények ünnepe, amely valójában valamennyiünk számára ünnep. Az utcákon égő hanukai gyertyák lángjai éppúgy, mint az otthon, családi körben meggyújtott mécseseké, mindannyiunk számára hordoznak ígéretet.

Hogy higgyünk abban, amit most ünnepelünk, amire most emlékezünk, hogy egy maroknyi elhivatott ember is legyőzheti a túlerőben lévő elnyomókat. Higgyünk abban, hogy a békevágy legyőzi a háborút, és higgyünk abban, hogy a fény legyőzi a sötétséget.

Ha hiszünk ebben, az valósággá válik. Ahogyan valósággá vált a maroknyi makkabeus diadala a hatalmas túlerővel szemben, és ahogyan valósággá vált: egynapnyi olaj is elegendő lehet a menórában, hogy beragyogja az ünnep idejét nyolc napon át, ha hittel gyújtják meg.

Ezekben a hetekben érdemes figyelmet fordítanunk mindarra, ami összeköt valamennyiünket, ami egyformán értéket jelent számunkra, érkezzünk is bármely közösségből vagy kultúrából, és ettől a jóérzéstől vezérelve ünnepeljük életünk apró csodáit is, tekintsük azokra is hálával. És persze a legnagyobb csodáét is, a szeretetét, mert a gyertyák, a mécsesek lángjai nemcsak az utcákat, nemcsak az otthonainkat, hanem valamennyiünk szívét is beragyogják.

Fogadjuk hát nyitott lélekkel ezt az üzenetet. A szeretet és a fény üzenetét.

Boldog hanukát kívánunk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság