Minden helyreigazítási pert jogerősen megnyert a hamis hírekkel szemben a Hintalovon Alapítvány

Hírek
Közzétéve:

A bíróság jogerős döntése alapján valótlanul állította öt lap 2020 végén a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványról, hogy gyermekvédelmi tevékenységbe bújtatott LMBTQ-propagandát végez a harmadik kerületi óvodákban.

“A hazug állításokkal szemben a valóság az, hogy a gyermekvédelemben dolgozóknak és a 3. kerületi óvodákban dolgozó óvodapedagógusoknak szerveztünk átfogó képzést a gyermekvédelemről, a gyermekvédelmi irányelvek gyakorlati megvalósítási lehetőségeiről az Óbudai Önkormányzat felkérésére egy konkrét szexuális visszaélési eset, egy óvodás gyerek bántalmazása kapcsán elindult folyamat részeként” – írja közleményében a Hintalovon Alapítvány.

A hamis hírek terjesztésével kapcsolatban sajtó-helyreigazítási pert indítottak. A pereket mind jogerősen megnyerték, a médiumokat arra kötelezte a bíróság, hogy a valótlan állítások helyreigazítását közzétegyék a felületeiken.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány hosszú távra köteleződött el a helyi gyermekvédelmi rendszer megerősítése céljából. A koronavírus-járvány ellenére a program egész évben zajlik, ingyenes gyermekjogi tanácsadással és jogsegéllyel, e-mail-kurzussal, az irányelvek kidolgozását és véglegesítését segítő alkalmakkal, a jelzőrendszer tagjainak együttműködését segítő összejövetelekkel, online és személyes találkozókkal.

Az alapítvány közleménye ITT OLVASHATÓ.

Gyermekjogi hírleveleinkre ITT iratkozhat fel, az együttműködés részleteiről ITT olvashat bővebben.

Az ingyenes jogsegély és tanácsadás részletei.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Vaskuti Gergellyel, az alapítvány munkatársával készített interjúnk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság