Mindenki biztonságban van!

Hírek
Közzétéve:

Ajánlott az iOS és Androidos rendszerre is elérhető alkalmazás letöltése minden fesztiválozónak vagy táborozónak, illetve szüleiknek. Az applikáció segítségével nagyobb biztonságban tudhatja saját magát (vagy a családját) aki regisztrál, ugyanis a HelpyNet segítségével lehetőség van egyszerűen azonnali SOS vagy egészségügyi jelzést elküldeni, amelyet a regisztráció során megadott szülők vagy ismerősök, barátok is megkapnak (sms vagy e-mail üzenetben) a pontos GPS pozícióval együtt, és baj esetén azonnal tudnak intézkedni.

Ha a vészjelzést Óbuda-Békásmegyer területén adta le valaki, akkor az a kerületi Közterület-felügyelet központjába is befut, ahol az ügyeletes operátor azonnal tud a szakszerű és gyors segítségről intézkedni.

A kerületben az önkormányzattal együttműködő HelpyNet alkalmazásban azonban nem csak vészjelzés adható le. A Minden OK funkcióval egy érintéssel tudathatják az alkalmazás használói családtagokkal, ismerősökkel, hogy minden rendben van velük (a címzettek üzenetben megkapják a pontos GPS adatokat is). Például a gyerekek ezzel a kényelmes funkcióval egyetlen gombnyomással tudathatják a szülőkkel, nagyszülőkkel hogy táborozásuk alatt egy-egy nap jól telt, és nincs semmi probléma velük, így elkerülhetik a kényelmetlenséget, ha a társaik előtt ciki hazatelefonálni. A napközis tábor végén a gyerekek a Gyere értem funkcióval szintén diszkréten, egy gombnyomással tudják jelezni, hogy hol vannak éppen, hol tudják a szüleik őket felvenni.

Az alkalmazáson keresztül beküldhetőek különféle közterületi bejelentések is pl. kidőlt fáról, kátyúról, csőtörésről, stb., melyek szintén a Közterület-felügyelethez futnak be. Az alkalmazás használata ingyenes, csak egy egyszerű regisztráció szükséges hozzá.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság