Mindent a piacokról – Megjelent az Óbudai Anziksz friss lapszáma

Aktuális
Közzétéve:

A friss, őszi szám lapbemutatóját december 5-én tartják a Godot Kortárs Művészeti Intézetben (Fényes Adolf u. 21.), ahol egyedülálló Bukta Imre-kiállítás tekinthető meg november végétől. Az Óbudai Anziksz estjén ott lesz maga a művész, Bukta Imre is, akivel beszélgetnek a lap készítői, emellett borkóstolóval, felolvasással és zenével várják a szervezők a vendégeket. Különlegessége még az új magazinnak, hogy ez a lapszám már az új szerkesztő, Péntek Orsolya író, képzőművész közreműködésével készült, akit ezúton is nagy szeretettel köszöntünk, és jó munkát kívánunk neki.

Igazi piacvezető lapszám a mostani, hiszen a legújabb Anziksz a piacokra fókuszál (lényegében mindenre, amit a piacok jelentenek és kínálnak): ételre és életre, megélhetésre, közösségi terekre, termelőkre és fogyasztókra, városrészekre, küllem és funkció változásaira.

Az Aquincumi Múzeum Háromfogásos gyomortörténelem kiállításának kurátorai mesélnek a lakomák, római konyhák és alapanyagok izgalmas történetéről (receptek is járnak az ismertetők mellé), aztán a békebeli piacok hangulatáról, a harmadik kerületi egységek történeti alakulásáról is sok mindent megtudhatunk, a Kolosy térnek pedig külön cikket is szentelnek – és micsoda fotókat!

Aztán a Római-parti Piacra, a Békásmegyeri piacra, sőt a Mészkő parkba is elsétálunk, az alapító-vezetők segítenek időben is bejárni a tereket, és nagyító alatt is megfigyelni a működést, megérteni a piacra járás szertartásosságát, a pultok kínálatának alakulását, a piacok lüktetésének dinamikáját.

Péntek Orsolyától novellát is olvashatunk, Bukta Imrével interjút, a régi Óbudáról pedig Halay Edittel beszélgetnek. A piac ízei és illatai mellett tele van az Anziksz zenével: az operától a komoly könnyűzenén át a gengszterrapig a legizgalmasabb előadókkal járjuk körül a hazai (óbudai) zenei életet.

További izgalmas tartalmakkal vár mindenkit a témáktól roskadozó őszi lapszám – és nagy szeretettel várjuk a kedves olvasókat, érdeklődőket a lapbemutató estre is. Tartsanak velünk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság