Minősített Könyvtár címet nyert az Óbudai Platán Könyvtár

Hírek
Közzétéve:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020-ban is pályázatot hirdetett a Minősített Könyvtári cím elnyerésére, melynek célja, hogy elismerésben részesítse azokat a könyvtárakat és könyvtári tevékenységet folytató szervezeteket, amelyek évek óta magas színvonalú munkát végeznek a könyvtárhasználók érdekében.

Pályázatot azok a nyilvános könyvtárak nyújthattak be, amelyek bevezették és több éve sikeresen alkalmazzák a minőségmenedzsment eszközrendszerét.

Az Óbudai Platán Könyvtár idén nyáron nyújtotta be először pályázatát, melyet elismert szakmai bizottság értékelt. A bizottság javaslata alapján a Minősített Könyvtár címet Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár adományozza az Óbudai Platán Könyvtár számára, amit 5 évig birtokolhat. A díjat 2021. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján adják át ünnepélyes keretek között.

„Nagyon örülünk a rangos címnek, sok éves munka eredménye ez, mely nem jöhetett volna létre a kerület támogatása, partnereink és kollégáink elkötelezett együttműködése és lelkes olvasótáborunk nélkül. Sajnos a fokozódó járványhelyzet miatt megint egy rendkívül nehéz helyzetben ért minket a szakmai elismerés. A legfontosabb most az egészség védelme, amely miatt a könyvtárak is zárva tartanak, de amint lehetőségünk lesz rá, szeretnénk folytatni a megkezdett szakmai munkát. Hiszen a díj azt jelenti számunkra, hogy jó irányban vagyunk, ösztönöz minket a folytatásra, hogy olvasóink számára a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk” – mondta el Pőcze Márta, az Óbudai Platán Könyvtár vezetője.

Óbuda-Békásmegyer közéleti podcastjának vendége volt Pőcze Márta az Óbudai Platán Könyvtár intézményvezetője, akivel  többek között a könyvtár történetéről, az olvasóközönséggel való kapcsolatukról, a zöld szemléletmódú működésükről, a könyvmegálló projektről hallhatnak beszélgetést.

https://soundcloud.com/user-97924411/mindenki-podcastja-pocze-marta-obudai-platan-konyvtar

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság