Minszk nevét viseli egy III. kerületi közterület

Hírek
Közzétéve:

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a képviselők egyhangúlag döntöttek a Virág Benedek utca, a Csatárka utca és a Szélvész utca találkozásánál található közterület Fehéroroszország fővárosáról való elnevezéséről. Az előterjesztésében az áll, hogy a javaslat 2016 novemberében, a Budapest és Minszk közötti együttműködési megállapodás tárgyalásakor merült fel, a helyszín kiválasztásakor pedig figyelembe vették a fehérorosz nagykövet javaslatát.

Az Ágoston utca-Bécsi út által körülhatárolt területre tervezett Holdudvar park revitalizációja projekt zöld utat kapott, miután a fővárosi testület elfogadta a Támogatói Szerződés megkötését a III. kerületi önkormányzattal. Ismeretes, a projekt 449 millió forintos támogatást nyert a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán. Az előzetes ütemterv alapján a kivitelezés idén megkezdődik.

A III. kerület a Szentlélek tér 6. szám alatti ingatlan (az Új Sípos étterem és az Óbudai Gimnázium közötti épület) homlokzatának és tetejének felújításához kért támogatást a Fővárosi Önkormányzat ”Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017” alapjától. Az igényelt 14 millió forintból csak 3 millió forintot ítélt meg erre a célra a Főváros közgyűlése, így a rekonstrukció megvalósításához jelentős önerőre lesz szüksége Óbuda önkormányzatának.

Támogatásáról biztosította a közgyűlési többség a Nemzetgazdasági Minisztérium által koordinált, VEKOP pályázatán nyertes projekteket, melyek a leromlott településrészeken élő, alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítását, társadalmi és fizikai rehabilitációját célozzák Budapesten. A Szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren című fejlesztési tervének megvalósításához a III. kerület közel 709 millió forint uniós forrásra számít.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság