Mobil hulladékudvar és szelektívhulladék-gyűjtő udvar a harmadik kerületben – December 6-án várjuk Önöket

Aktuális Zöld iroda
Közzétéve:

Önkormányzatunk és a BKM – FKF Hulladékgazdálkodási Divízió közös szervezésében december 6-án mobil hulladékudvart állítunk fel a Matróz utca és a Bogdáni utca sarkánál, ahol harmadik kerületi lakosok a veszélyes hulladékot leadhatják. A jövőben havi rendszerességgel kívánunk ilyen lehetőséget biztosítani az itt élőknek.

A harmadik kerület ugyan rendelkezik szelektívhulladék-gyűjtő udvarral (1037 Budapest, Testvérhegyi út 10/a, telefon: +36 1 700 7000), önkormányzatunk ezzel együtt is szeretné megkönnyíteni az itt élőknek a veszélyes hulladékok biztonságos leadását, ezért december 6-án reggel 9-től 10.30-ig mobil hulladékudvarral várjuk Önöket.

Helyszín: Matróz utca és Bogdáni utca sarka

Időpont: 2022. december 6., kedd 9.00–10.30

A veszélyes hulladékok olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek veszélyt jelentenek az élővilágra, a természetre és az emberi életre, ezért szelektív gyűjtésük kiemelten fontos.

A lakossági hulladékot nem lehet lerakni, hanem kézből kézbe kell átadni a begyűjtést végző szolgáltatóknak az adott időpontban és helyszínen.

A jogosultságot és a mennyiségeket az átvevő munkatársak a helyszínen ellenőrzik.

 

Bejelentett harmadik kerületi lakcím (állandó vagy ideiglenes) és hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését igazoló dokumentum (csekk, átutalási igazolás) felmutatása szükséges.

A gyűjtőponton leadható lakossági hulladékok típusát és a leadható mennyiségeket alább foglaljuk össze.

Kérjük, olvassák át tájékoztatónkat, és hulladékleadáskor ne lépjék túl a feltüntetett maximális mennyiségeket. Szíves együttműködésüket köszönjük.

A hulladék fajtája és a leadható mennyiség

Toner: 3 db

Fáradtolaj: ásványolaj-alapú, klórvegyületet nem tartalmazó motor-, hajtómű-és kenőolajok (zárt edényben vagy flakonban, áttöltésre a helyszínen nincs lehetőség)  5 liter

Veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladékok (pl. festékes, olajos műanyag edények, fém edények,dobozok, flakonok. Figyelem, szennyezett műanyag fóliákat nem vesznek át.)  5 kg

Hajtógázas (spray) palackok: 1 kg

Mosó- és tisztítószer: 5 liter

Növényvédő szerek: 5 liter vagy kg

Fénycsövek, izzók: 10 db

Fagyálló: 5 liter

Étolaj (zárt edényben vagy flakonban, áttöltésre a helyszínen nincs lehetőség): 5 liter vagy kg

Festékek, tinták, ragasztók és gyanták, oldószerek: 25 kg

Gyógyszerek: 1 kg

Elemek és akkumulátorok: akkumulátor 1 db, szárazelem 1 kg

Hungarocell hulladék (kizárólag összetörve, 60 literes zsákban): maximum 60 liter

Háztartási elektronikai hulladék (mikrohullámú sütő, számítástechnikai berendezések, telefon, kisebb méretű televíziókészülék. Figyelem: nagy méretű háztartási gépeket nem vesznek át.)   maximum 3 db

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a jövő évtől kezdve havi szinten szeretne lehetőséget biztosítani mobildudvar felállításával a veszélyes hulladékok begyűjtésére, terveink szerint januárban Békásmegyeren lenne a következő alkalom az FKF-fel együttműködésben.

A Testvérhegyi hulladékudvarról ITT találnak részletesebb információt.

Cím: 1037, Testvérhegyi út 10/a

Időpontfoglalás nélkül vehető igénybe.

Felmerülő kérdések esetén a következő, ingyenesen hívható telefonszámon érdeklődhetnek: +36 80 353 353

 

Nyitvatartás

Hétfő–péntek: 10.00–17.30 (ebédszünet: 13.00–13.30)

Szombat: 8.00–13.30 (ebédszünet: 12.00–12.30)

Vasárnap: ZÁRVA

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság