Mozgásfejlesztés a szabadban – Megújul az Óbudai Hétpettyes Óvoda udvara

Hírek
Közzétéve:

„Büszke vagyok az óvónőinkre, a csapatomra,” – kezdi Kiss Anita intézményvezető az Óbudai Hétpettyes Óvoda bemutatását. „Innovatív szemléletű testületet vagyunk, tisztában vagyunk azzal, hogy a régi módszerekkel már nem dolgozhatunk folyamatosan megújuló világunkban. Természetes és épített környezetünkben a fenntartható fejlődés biztosítása például az egyik legnagyobb kihívás. S hogy e kihívásnak meg tudjunk felelni, annak záloga, hogy környezettudatos generáció neveljünk. És ezt bizony már az óvodában el kell kezdenünk.”

A Hétpettyes teamje nem csupán elméletben, hanem a gyakorlatban szintén tesz az említett célért, hiszen a „Zöld Óvoda” minősítést is elnyerték. De más miatt is joggal lehet büszke Kiss Anita munkatársaira, mely az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, azaz a fővárosból és környékéről rendszeresen érkeznek hozzájuk óvodapedagógusok szakmai továbbképzésre.

A „Hétpettyes-szemléletről” azt szintén érdemes tudni, hogy a három épületből álló intézmény vegyes életkorú ovis csoportok szervezésével biztosít optimális létszámú közösséget speciális nevelésű igényű gyermekek integrációjához. Az alkalmazott sokféle megsegítés között természetesen ott van mozgásfejlesztést is.

„A mozgásfejlesztés nem véletlenül szerepel az óvodák programjaiban, céljaik között előkelő helyen. Segítségével sokféle hátránnyal küzdő kisgyermek számára is, legyen az például beszédfejlődéssel vagy éppen egy részképesség zavarral összefüggő, hatékony támogatást tudunk adni a továbblépéshez,” – mondja Kiss Anita.

S hogy a mozgás a szabadban, a jó levegőn igazán örömteli lehessen, nagyban hozzájárulhat az óvodaudvar felújítása öntött gumiburkolat telepítésével és az említett pedagógia programhoz pedig a legkülönbözőbb méretű labdák és úgynevezett láncos egyensúlyozó beszerzése. Mindehhez az önkormányzat másfél millió forintnyi támogatást nyújt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Folyamatosan zajlik a játszótereken a homokcsere

Hírek
Közzétéve:

Faápolási munkálatokra kerül sor kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Folytatódik kerületünkben a szúnyoggyérítés