MRI diagnosztikai központ nyílhat a Margit kórházban

Hírek
Közzétéve:

Napjainkra a mágneses rezonanciás képalkotás diagnosztika az orvostudomány olyan speciális eszközévé vált, amely segíti az orvost a diagnózis felállításában és a terápia meghatározásában. Az MR vizsgálat jelenleg az egyik legkorszerűbb radiológiai eljárás. Az MRI a mágneses rezonanciás képalkotás rövidítése. Ez az eljárás nem röntgen sugarat használ a képalkotáshoz, hanem a mágneses teret, ezáltal nem éri a beteget káros sugárzás. Az MR vizsgálat a szervezet folyadéktereinek mágneses térben történő megváltozott viselkedésén alapszik, testünk természetes mágneses tényezőit felhasználva, hatalmas külső mágnes segítségével. Mivel az emberi test mintegy kétharmada víz, így kiválóan alkalmazható diagnosztikájában az MR. Testünkben a betegségek eltérést okoznak a szövetek és sejtek víztartalmában, így válnak láthatóvá.

A kórház kiemelkedő szerepet tölt be az onkológiai betegségek feltárásában, kezelésében így a hamarosan elérhetővé váló diagnosztikai módszer nagy segítség lesz a hatékonyabb és gyorsabb diagnózis felállításában.

A Szent Margit Kórházban későbbi kialakításra kerülő MRI diagnosztikáról, a várható indulásról és a részletekről folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.

További részletek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján olvashatók.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság