Munkacsoportok fórumával folytatódik a Római-part közösségi tervezése

Hírek
Közzétéve:

2023. április 27-én lezárultak a Munkacsoportos Műhelymunkák, mely során a nyomvonal ismeretében, együtt gonodolkoztunk a Római-part komplex fejlesztési koncepcióján.

A fejlesztési koncepció a munkacsoportokban dolgozó civil és szakértői résztvevők közös munkájának eredményeként alakult hétről hétre. A Vízisport, a Közlekedési, a Zöld, a Városrendezési, a Sétány, valamint a Vendéglátás munkacsoportban is tartalmas, konstruktív beszélgetések zajlottak, melyek eredményei honlapunkon a jegyzőkönyvekben olvashatóak.

A munkacsoportok műhelymunkája az integráló fórumon, 2023. május 11, csütörtökön zárul majd, mely során a hat munkacsoport közösen fog dolgozni, bemutatják egymásnak az eredményeiket, a kérdéses pontokat megvitatják és szükség esetén térképen ábrázolják.

Az esemény az Óbudai Kulturális Központban kerül megrendezésre, 17.00-20.00-ig.

A munka ezzel azonban még mindig nem ér véget!

Május 25, június 8, és június 22-én a sétány szabadtérépítészeti tervezésébe lehet majd bekapcsolódni!

2023. május 25-én, 15.30-19.00 között várunk minden kedves érdeklődőt a Római-parton, a sétányon (Pontos helyszínről a honlapon adunk tájékoztatást.) A sétány tervezett funkcióit fogjuk közösen meghatározni, és indul egy séta is, mely során szakértőkkel és tervezőkkel lehet tartalmas beszélgetéseket folytatni, kérdéseket megvitatni.

2023. június 8-án a kitelepülésen meghatározott funkciók alapján fogjuk közösen elkezdeni a sétány koncepciótervének megalkotását. (Pontos helyszínről a honlapon adunk tájékoztatást.)

2023. június 22-én, a harmadik szabadtérépítészeti koncepciótervezéssel kapcsolatos alkalmon folytatjuk az elkezdett tervek kidolgozását, majd közösen lezárjuk a közösségi tervezési munkát. (Pontos helyszínről a honlapon adunk tájékoztatást.)

Várunk minden kedves érdeklődőt rendezvényeinken!

Elérhetőségeink:

Facebook: Tervezzük Együtt A Római-partot

Honlap: https://romai.budapest.hu/

Email cím: info@romaiparttervezes.hu

A tervezési folyamat az Európai Unió KEHOP-1.4.0-15-2015-00001, CSILLAGHEGYI ÖBLÖZET VÉDELME című projekt keretein belül zajlik.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Budapest 150 éves – Elkészült a Budapest Nagyregény hangos változata látássérültek részére!

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Így változik a fúrt kutak engedélyezése

Hírek
Közzétéve:

Vidám pillanatok a tavasz köszöntésére