“Munkám legfontosabb eredményének a Derű utcai sportpark megvalósulását tartom”

Hírek
Közzétéve:

– Mi foglalkoztatta leginkább a lakosokat az elmúlt időszakban?

– Fogadóóráimon visszatérő probléma volt az éjszaka is zajos Szentendrei út, a hajléktalan embertársaink életmódjának kifogásolása, markánsan megjelent a kutyatartók és a pihenni vágyók, vagy éppen a kutyások és kisgyermekesek közötti konfliktus. Esetenként olyan banálisnak tűnő ügyek okoztak vitákat vagy osztották meg az érintett lakosokat, hogy például legyen-e közterületi pad egyes lépcsőházak vagy a rendelők előtt. Az ilyen konfliktusokban nehéz volt igazságos döntést hozni, mindenki megelégedésére politizálni. Számos fejlesztés során megjelenik a vita, ugyanis akinek az ablaka alatt van az új játszótér, vagy adott esetben az új kutyafuttató, az nem ugyanúgy éli meg a fejlődést, mint aki néhány házzal távolabbról átjár oda a gyerekeivel játszani vagy a kutyáját sétáltatni. Voltak fejlesztési javaslatok is, melyek célja a közbiztonság növelése és a rendezettebb környezet kialakítása volt, amelyek eléréséhez még bőven maradt tennivalónk.

– Az elmúlt ciklusból mely fejlesztéseket emelné ki a választókerületében?

– Több fejlesztés történt, de kiemelendő a Derű utcai sportpark fejlesztése, vagy más néven a Boldog Sándor István park megújítása. A park megújításának közösségi tervezésében személyesen is részt vettem, illetve próbáltam közvetíteni a lakosok konfliktusaiban, amely az említett kutyatulajdonosok és a Szél utcai lakók között alakult ki. A fejlesztés példaértékű, hiszen a leromlott állapotú „dombos játszó” helyét mára modern játszótér, elkerített dühöngő és kutyafuttató, valamint megújult zöld terület és közösségi tér vette át, helyet kapott továbbá a manapság rendkívül divatossá vált futókör is. Az itt élők igényének megfelelően bővítettük a közterületi kamerarendszert, amely növeli a biztonságot.

Szintén apróság, de egyeseknek sokat jelent, hogy padokat helyeztünk ki egyes közintézményekhez és lépcsőházak elé. Murvás parkolók helyett szilárd burkolatot alakítottunk ki, ahol erre igény volt. Nem fejlesztés, de a komfortérzetet mégis növeli, hogy a Szentendrei úti száguldozások ügyében személyes közbenjárásomra a korábbi kerületi rendőrkapitány ígéretet tett a közúti ellenőrzések és éjszakai sebességmérés gyakoriságának növelésére. A 2017-es Szentendrei úti tragédia után kezdeményeztük telepített sebességmérő kiépítését is, amely nem csak a biztonságot fogja növelni, hanem remélhetőleg gátat szab a nagy hanggal járó éjszakai gyorsulási versenyeknek, amely minden pihenni vágyót zavar, nem csak a körzetem lakosait. A pályázati pénzek felhasználásával, energetikai korszerűsítést valósítottuk meg a Szél utcai óvodában és bölcsődében, továbbá folyamatban van a Kerék Bölcsőde férőhelyszámának bővítése és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek kialakítása.

– Milyen tervek, elképzelések vannak a kerületnek erre a részére vonatkozóan?

– Azt látom, hogy a lakosság igényei három fő területet érintenek, ami a közvetlen környezetükre hat. A gyermekeseknek modernizált játszótérre, közösségi térre van szükségük, amelyek megújítását folytatni kell. Az idősek biztonságra vágynak, ezért további kamerarendszer-bővítés, akadály-mentes közlekedés kialakítása, illetve közvilágítás modernizálása szükséges. A kutyások pedig további kulturált, tágas, elkerített és füvesített kutyafuttatóra vágynak. A Vörösvári úti szakrendelő által biztosított egészségügyi szolgáltatás színvonala a választókörzetemben elő valamennyi lakost érinti. Célom a kerületi orvosi várólista hosszának csökkentése, a gyermekek minél közelebbi ingyenes ellátásának lehetősége. A szakrendelő fizikai megújulásán túl az ellátás spektrumát is szélesíteni kell, bevezetve a gyermek fül-orr-gége, gyermek allergológia, gyermekradiológiai szakrendeléseket. Képviselői újraválasztásom esetén mindezeket szeretném megvalósítani.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság