Munkatársaink folyamatosan végzik járdák takarítását és az avar összegyűjtését

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Közterület-felügyeletünk folyamatosan végzi a járdák takarítását és a lehullott levelek összegyűjtését. Ugyanakkor a törvény szerint az ingatlanok előtti járda és zöldsáv területének takarítása az ingatlan tulajdonosának, használójának vagy kezelőjének a kötelezettsége.

Az önkormányzat munkatársai folyamatosan tisztítják a kerületet bortó avart, takarítják a járdákat kerületünkben. Legutóbb a Kalászi utcában dolgoztak. Az ingatlanok előtti járda területének tisztán tartásáról az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének vagy használójának kell gondoskodnia. Amennyiben a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület letakarítása szintén az ő feladatuk.

Annak érdekében, hogy a harmadik kerületi lakosok számára megkönnyítsük a kerti munkák során összegyűjtött zöldhulladék elszállítását, idén is térítésmentesen adunk zöldhulladékgyűjtő-zsákot a jelentkező kerületieknek.

Az akció keretében a kerületi lakosok az obuda.hu/akcio online felületen online felületen, egyszeri regisztrációt követően február 17-ig igényelhetnek személyenként 15 db zsákot. A társasházak közös képviselői lépcsőházanként 5 zsákot igényelhetnek térítésmentesen a forum@obuda.hu e-mail-címre írva.

Óbuda-Békásmegyeren lombgyűjtésre előreláthatóan február utolsó hetétől kerül sor, amelyről hamarosan részletes tájékoztatást adunk.

Vigyázzunk együtt közös otthonunk tisztaságára!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság