Műszaki cikkeket adományoztak a Szent Margit Kórháznak

Hírek
Közzétéve:

„Ami pár éve létrejött itt a Szent Margit Kórházban, az egy igazi civil kezdeményezés. Egy nálunk szülő édesanya javaslatára indítottuk el a ‘Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban!’ elnevezésű programot. A kampány révén igazi közösség jött létre, és fontos része annak az építő munkának, amely 2013 óta zajlik” – fogalmazott dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója a berendezések ünnepélyes átadásakor. Hozzátette: összesen tízmillió forintos már az az adomány, amelyet az elmúlt években az intézmény kapott a különböző felajánlóktól, majd köszönetet mondott a most támogatást nyújtó cégnek.

A Duna Autó Zrt. mostani adományával (hűtőgépek, mikrohullámú sütők, kávéfőzők és vízforraló) most negyedszerre csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez, így többszörös örökbefogadók lettek a Szent Margit Kórházban.

Az egészségügyi intézménynek a központi, kiemelt fejlesztések mellett a kisebb komfortosításokra önerőből már nincs lehetősége, így olyan kiemelt támogató partnereket keresnek a 2016 óta futó kampány keretében, akik szeretnének és tudnak is segíteni a Szent Margit Kórháznak. A gyakorlatban az Óbuda-Békásmegyeren tevékenységet folytató vállalkozások, az agglomeráció, illetve a kórház ellátási területében megtalálható vállalkozások, a helyi önkormányzat, illetve az óbudai kötődésű közéleti személyiségek jöhetnek számításba. A leendő „örökbefogadók” egy választott helyiséget rendezhetnek be, újíthatnak fel, illetve egyéb, a kényelmet segítő berendezéseket ajándékozhatnak az egyes osztályoknak.

„Egy közösséget alkotunk, amelyben igazából tökéletesen mindegy a közösség a tagjainak, hogy az intézményrendszer mely fenntartási szintjén veszik igénybe a szolgáltatásokat. Miképpen lényegtelen a kerület lakosságának az, hogy fővárosi úton esik hasra a jégen, vagy pedig egy kerületi járdán, úgy teljesen lényegtelen az is, hogy milyen állami, önkormányzati, vagy magán fenntartású intézményt vesz igénybe. A lakosság logikusan csak a szolgáltatás oldaláról szemléli ezt. Ebből adódóan a III. kerület önkormányzatának szemlélete az, hogy a holisztikus megoldásokat, az egységes szemléletet támogatja. Éppen ezért mi nem csak az egészségügyi területen, hanem minden területen szeretnénk támogatni a kerület, az állami, és a magán projektek, fejlesztések egymásra találását- mondta dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, aki szintén részt vett az ünnepélyes átadáson.

„30 éve vagyunk családi vállalkozás a piacon, és itt is élünk a kerületben. Amikor pár éve elindult ez a kezdeményezés és olvastam róla, nagyon megtetszett és szerettünk volna a magunk szintjén a kerületért tenni. Jól eső érzés volt, és arra biztatnám a magánszemélyeket, a kerületben élőket, vállalkozókat, cégeket, hogy tegyék ugyanezt” –  hangsúlyozta Ormos Péter, a Duna Autó Zrt. igazgatója.

Az eseményen dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszönetet mondott az adományokért a Duna Autó Zrt. vezetőinek, amelyek a kórház dolgozóinak is segítséget jelentenek majd a mindennapokban, és örömét fejezte ki, hogy a partneri együttműködés már több éve tart és remélhetőleg a jövőben is folytatódni fog.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság