„Múzeum csütörtök” és Macskák világnapja az Óbudai Múzeumban

Hírek
Közzétéve:

Budapest idén 150, az Óbudai Múzeum pedig kereken 50 éves lesz. Ez alkalomból az Óbudai Múzeum 2023-ban újraindítja a korábban oly népszerű „Múzeum csütörtök” tárlatvezetéseket az Óbuda – egy város három arca című kiállításában.

Minden hónap 3. csütörtökjén várják a látogatókat, hogy közösen barangolják be a kiállítást Óbuda macskaköves utcáin át a középkortól a rendszerváltásig! Több muzeológus kolléga is tart vezetést majd az év során, így, aki szeretne, több alkalommal is ellátogathat a várostörténeti kiállításba, hogy más-más szempontok alapján ismerkedhessen meg Óbuda történetével. Természetesen lesznek délelőtti és délutáni alkalmak is, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő időpontot.

Ajánljuk a programot mindazon 3. kerületi lakosoknak, aki már ismerik a kerület történelmét, és azoknak is, aki még nem, illetve azon távolabb élőknek, akik már ismerik Óbuda történetét, és azoknak is, akik még csak most találkoznának vele először. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a jelentkezés 2 héttel az aktuális esemény előtt nyílik meg. Regisztrálni a programok@obudaimuzeum.hu email címen lehet. A vezetés az Óbudai Múzeum recepciójáról indul.

Az első, február 16-a, csütörtöki alkalom már be is telt, de az Óbudai múzeum szeretettel várja az érdeklődőket Fő téri épületében, az év további „Múzeum csütörtök” tárlatvezetésein.

Keresd a macskákat! – játék az Óbudai Múzeumban, a Macskák világnapja alkalmából

Hogy mikor van a macskák világnapja? Természetesen az év minden napján. Akad azonban pár különleges, kiemelt nap, amikor kedvenceink a napi extránál is több figyelmet kapnak. Ilyen például február 17-e, a Macskák világnapja, mely ünnep Olaszországból indult világhódító útjára 1990-ben, Claudia Angelettinek, a Tuttogatto magazin újságírójának köszönhetően.

Az Óbudai Múzeumban is szeretik a macskákat, akárcsak ők a kis zegzugos múzeumot. Ez alkalommal jó pár el is bújt közülük a három kiállításban. Ha az odalátogató megtalálja őket, a játék végén, a recepciónál, egy kis meglepetés várja. A pontos játékszabályt keressék a múzeum honlapján, Facebook oldalukon vagy a recepción! Az Óbudai Múzeumban szeretettel várnak minden macskabarátot február 17-én, pénteken és 18-án, szombaton 10-től 18 óráig.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság