Nagy érdeklődés fogadta az óvodai tájékoztató fórumot

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Osztálya, valamint Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata, ismét várta az érdeklődőket az immár hagyományosan márciusban megrendezésre kerülő „Óvodás lesz a gyermekünk!” szülői tájékoztató fórumon.

Nem ok nélkül kíséri évről-évre ezt az eseményt ilyen nagy érdeklődés. Nagyon sok szülő, gondviselő, először engedi önállóan egy olyan közösségbe gyermekét, mely megalapozza szemük fénye talán egész életét.

Ilyenkor sorra jönnek a kérdések: Melyik óvodát válasszam? Vajon hogyan fog menni a beszoktatás? Mi történik, ha még nem vagyunk szobatiszták? Tényleg mindenkinek kötelező? Az én gyermekem októberben született. Mi lesz most?

A meghívott szakemberek több oldalról közelítve adtak hasznos infKormációkat, gyakorlati tanácsokat a jelenlévőknek, melyekkel a család minden tagja időben felkészülhet az óvodai beiratkozásra, az óvodai életre.

Halasiné Petrovai Erika óvodai referens bemutatta a kerület óvodai hálózatát, ismertette a beiratkozás menetét, valamint tájékoztatta a jelenlevőket arról, hogy ki kérhet és hogyan felmentést az óvoda látogatása alól.

Bencze Noémi óvodapedagógus előadása révén bepillantást nyerhettek a jelenlévők az óvodák, az óvodai élet mindennapjaiba, míg Földes Hilda tanácsadó szakpszichológus hasznos tanácsokat adott a szülőknek, hogyan lehet könnyebbé tenni a beszoktatás időszakát gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

Végül Perjési Zsuzsanna mb. intézményvezető védőnő mondta el, hogyan változik a családok és a védőnők kapcsolata az óvodás időszak alatt, de kitért kényes témákra is, így szóba került a tetvesség, a szobatisztaság, valamint az is, hogy mi megfelelő szülői magatartás a gyermek betegsége alatt.

Az előadások után az előadók megpróbáltak minden felvetődő kérdésre választ adni.

A rendezvény szervezői bíznak benne, hogy a szülők az elkövetkező hetekben a kétségektől megszabadulva, már egy picit megkönnyebbülten látogatnak el az óvodai nyílt napokra, majd vesznek részt az óvodai előjegyzésen május 2. és 5. között.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság