Nagy figyelmet fordítunk a kerület növényeinek öntözésére, gondozására

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzat szerződött partnere és a városüzemeltetés munkatársai mintegy 3200 fát öntöznek hetente egy, a kánikulai időszakban hetente két alkalommal. Egy-egy fa locsolására mintegy 60 liter vizet használunk el.

Virágágyást 1120 négyzetméteren öntözünk, ezeken a területeken mintegy 8100 tő növény vízellátásáról gondoskodunk. A virágágyás minden egyes négyzetméterére öntözéskor 30 liter vizet használunk fel.

Cserjét 450 folyóméteren, gyepfelületet (beépített automata öntözőrendszer segítségével) pedig mintegy 12000 négyzetméteren öntözünk.

A kerület több pontján összesen 136 kandeláberre helyeztünk ki 408 tő muskátlit, ezek rendszeres öntözéséről is gondoskodunk.

A kerület főkertészének szakmai iránymutatása mellett abból a célból, hogy lassítsuk/megakadályozzuk a föld kiszáradását, több ágyásba és a fák tányérjaiba mulcsot/kaszálási nyesedéket tettünk, és folyamatosan zajlik az ágyások gyommentesítése is.

Több helyszínen helyeztünk ki kísérleti jelleggel csepegtető rendszerű öntözőzsákot (összesen 40-et) a fák vízellátásának folyamatos biztosítására.

Az önkormányzati kezelésű területeken kívül több közhasznú egyesületnek is segítünk az általuk gondozott területeken lévő növények rendszeres öntözésében.

Köszönjük kollégáink és partnereink munkáját!

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság