Nagycsoportosok szülei figyelmébe: beadhatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek

Hírek
Közzétéve:

Beadhatók az iskolakezdés halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek az Oktatási Hivatal (OH) informatikai felületén.

A hivatal arról tájékoztatott, hogy a dokumentumokat legkésőbb 2024. január 18-a éjfélig lehet beadni. Azt írták, amennyiben egy szülő – gyám – valamilyen okból úgy látja, hogy a következő tanévben tankötelessé váló (2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. között született) gyermeke még nem érett az iskolakezdésre, vagy éppen indokolt, hogy még nem tanköteles (2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között született) gyermeke szeptemberben megkezdje az iskolát, az OH-hoz nyújthatja be kérelmét, amelyhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentumot mellékelhet. A hivatal tudatta azt is, hogy szükség esetén a  gondoskodnak arról, hogy a gyermek fejlettségi szintjét szakértői bizottság felmérje.

Kiemelték: a gyermek hatodik életévének betöltése után a tankötelezettség megkezdésének halasztását kizárólag egy alkalommal és egy nevelési évre lehet kérelmezni. Ha a gyermek augusztus 31. napjáig a hetedik életévét is betölti, a tankötelezettség megkezdése tovább nem halasztható.

Az online kéreleműrlap itt érhető el.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság