Nagyszabású virágosítás kezdődik kerületünkben

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Önkormányzatunk nagy hangsúlyt fektet Óbuda-Békásmegyer virágos felületeinek növelésére, nagyszabású virágosítást hajtunk végre.  A következő napokban rengeteg évelő növénnyel, muskátlival tesszük szebbé a III. kerület köztereit.

A biodiverzitás fenntartása különösen fontos Önkormányzatunk számára. A következő napokban megkezdődnek a virágágyások beültetései, a tavalyi évhez képest több virágot ültetünk el, növeljük a beültetett területek és az évelők, egynyári növények arányát is.

A virágosítás keretében összesen 400 tő muskátlival varázsoljuk színesebbé a köztéri kandelábereket. Összesen 15 000 tő egynyári növényt ültetünk a virágágyásokba, ezen kívül 150 ládányi muskátlit kapnak az önkormányzati épületek párkányai és 70 db muskátlioszlopot is kialakítunk, ez az előző évhez képest tízzel több.

A korábbi években  2820 négyzetméter virágágyást hoztunk létre, ehhez újabb 380 négyzetméternyi ágyás csatlakozik, dézsákat, nagyméretű virágtartókat ültetünk be színes virágokkal. Ez már meg is kezdődött.

Sövényekből, cserjékből is több lesz: mintegy 120 folyóméternyi sövényt és 250 tő cserjét ültetünk el. Önkormányzatunk folyamatosan keresi a zöldítésre, virágosításra használható területeket, s a rendelkezésére álló források, lehetőségek – az öntözés, a vízkivételi hely biztosítása  -függvényében gyarapítjuk is számukat.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság