Nálunk nem ciki nyolcévesen mesét olvasni

Hírek
Közzétéve:

Örömmel számolhatunk be arról, hogy 2023-ban az Óbudai Platán Könyvtár is megújult, ahol immár 150 négyzetméterrel nagyobb gyermekkönyvtár várja a harmadik kerületi csemetéket.

Megújult, kibővült az Óbudai Platán Könyvtár. A gyerekkönyvtár és a rendezvényterem áthelyezése után 150 négyzetméterre nőtt a gyerekeknek szánt könyvtári tér nagysága. Húszezer ismeretterjesztő-, mesekönyv, regény és hangoskönyv, dvd és folyóirat kapott helyet a termekben.

A felújított könyvtárban új bútorokat helyeztek el, kicserélték a szőnyegeket, a függönyöket, pelenkázót alakítottak ki. „Nálunk nem ciki nyolcévesen mesekönyvet olvasni” – mondta a szeptemberi avatóünnepségen Pőcze Márta igazgató, aki hozzátette: az a fontos, hogy az olvasással kinyíljon a világ a gyerekek számára, a kreativitás, a tudás színesebbé tegye a mindennapjaikat.

Ha a családok, a gyerekek itt időt töltenek, akkor az olvasás, a könyvek szeretete is az életük részévé fog válni, és a gyerekek később, felnőttként is szívesen fognak olvasni” – mondta dr. Kiss László polgármester az átadón elhangzott köszöntőjében.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság