Napvitorlák, ivókutak, homokcsere és takarítás – Folyamatosan zajlanak a városüzemeltetési munkák kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Az elmúlt hetekben a köztisztasági csoport munkatársai elvégezték a Csobánka téri virágtartók festését, négy szökőkutat és hat ivókutat javítottak meg, valamint  kihelyezték a napvitorlákat is a játszótéri homokozók és csúszdák fölé.

Folyamatosan mossák és fertőtlenítik a közterületi zárt hulladékgyűjtőket.

Hét alkalommal szerveztek kerületrészeket érintő közösségi nagytakarítást jelentős számú kerületi résztvevővel. Összegyűjtötték az eldobált szemetet, fertőtlenítették a padokat, és felszámolták az illegális hulladéklerakásokat.

A labdarúgó-Eb ideje alatt pedig a kollégák naponta takarítják a Heltai Jenő tér környékét, ahol a kihelyezett kivetítő sok vendéget vonz.

Folyamatosan zajlik a belterületek és a külterületek kaszálása is. Jelenleg Belső Óbuda és a Római lakótelep kaszálása kezdődött el, ami folyamatosan halad kerületrészről kerületrészre. A Főkert kapacitáshiánya miatt több fővárosi kezelésű helyszínen is az önkormányzat munkatársai kaszáltak. Elsősorban ott, ahol kereszteződésben kilátást akadályozó növényzet volt, illetve a kutyasétáltatásra használt területeken.

Megkezdődött a a parlagfűvel szennyezett területek feltérképezése és e területek kaszálása is.

Öt óvodában takarították ki a kollégák az udvart, és rendbe tették a kertet, a játszóeszközöket is.

Nem megfelelő helyre kihelyezett zöldhulladékból 370 köbmétert szállítottak el, ami nagyon jelentős mennyiség. Emellett a komposztkeretekbe és az azok mellé helyezett hulladékot (sok esetben kommunális hulladékot) is folyamatosan szállítják el munkatársaink.

Befejeződött a virágágyások és kandeláberen elhelyezett virágtartók beültetése is a kerületben. A Flórián téri ágyások és a Csobánka téri virágládák beültetésére pedig a héten sor kerül.

A hőség miatt hetente 3 ezer fát locsolnak. Emellett a héten a párakapukat is kihelyezik a kerület négy pontjára, valamint a nyári gyerektáborokba.

A játszótereken kicserélték a homokot, és folyamatosan végzik a játszóeszközök fertőtlenítését is.

A kollégák tovább folytatták az illegális hulladéklerakók felszámolását is, melynek keretében 7 helyszínről szállították el az illegálisan kihelyezett hulladékot és mentesítették a területet. Ezekről a helyszínekről mintegy 55 köbméter hulladékot szállítottak el.

Járdaseprésre és utcabútor-takarításra is sor került a Római téren, a Vízimolnár utcában, az Amfiteátrum utcában, a Kadosa utcában, a Városfal utcában, az Őrlő utcában, az Ányos utcában, a Pethe Ferenc téren, a Búza utcában, a Szérűskert utcában, a Köles utcában, a Kórház utcában, a Vihar utcában, a Szentendrei úton, a Kiskorona utcában, a Vöröskereszt utcában, a Raktár utcában, a Zápor utcában, a Szőlő utcában, a Kerék utcában, a Flórián téren, a Harrer Pál utcában, a Lajos utcában, a Holdudvar parkban, a Pacsirtamező utcában, a Tímár utcában, a San Marco utcában, az Ágoston utcában, a Zápor utcában, a Vihar utcában, a Berend utcában, a Váradi utcában, a Hollós Korvin Lajos utcában, a Zsirai Miklós utcában, a Csobánka téren, a Heltai Jenő téren, a Füst Milán utcában, a Gyűrű utcában, a Pünkösdfürdő utcában, a Juhász Gyula utcában, a Hatvany Lajos utcában és a Budakalász utcában.

18 helyszínen 21 utcai padot újítottak fel a kollégák, két helyszínre pedig saját készítésű padot és asztalt helyeztek ki. Nyolc helyszínre új hulladékgyűjtőt tettek ki, két helyre – lakossági igény alapján – pedig szintén saját készítésű edény került.

Mintegy 3100 négyzetméteren járda- és útfelújítási munkákra is sor került, és folyamatosan végzik a balesetveszélyes úthibák javítását is. Emellett részt vettek az ügyességi gyerekpályák felfestésében is.

Játszóterek és fitneszparkok takarítása és a játékeszközök javítása is megtörtént az Akácfa utcában, a Holdudvar parkban, a Polgár utcában, a Jós utcában, a Bebó Károly utcában, a Királyok útján, a Miklós téren, a Meggyfa utcában, a Nagyszombat utcában, a Kanóc utcában és a Szindbád utcában.

Három helyszínen megjavították a kutyafuttatók kerítését, és egy futtatónál sor került a talaj javítására, a gödrök feltöltésére is.

A Csillaghegyi könyvszekrényt és egy aknafedelet is megjavítottak, valamint két helyszínen parkolást gátló útburkolati jelet is festettek.

Köszönjük kollégáink munkáját!

 

Homokcsere történik a játszótéren

Készülnek a padok

Ivókút a kerületben

Komposztáló környékének takarítása

Takarítóautó működés közben

Napvitorlák felhelyezése

Zöldhulladék lerakó

Festik a virágtartókat a Csobánka téren

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság