Ne feledjék, szombaton Óbudai KultÉj!

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyert szokás a kultúra, a múzeumok fellegváraként emlegetni, nem véletlenül. Az Óbudai KultÉj ötlete tavaly szökkent szárba, a friss programsorozat óriási sikert aratott. Idén kibővített programkínálattal jelentkeznek a kerület kulturális intézményei, galériái, múzeumai, különleges nyáresti szórakozást ígérve az egész családnak.

Ízelítő a gazdag kínálatból:
Az Esernyős izgalmas szókereső játékában a Fő téri macskaköveken, sötétedés után kell megkeresni a világító betűket, amelyekből szavakat lehet formálni. A megtalált szavakat a kávézóban leadva sorsoláson vehetnek részt. Szórakozva tanulhatnak az Akkor és most Óbudán című programon részt vevők is. A séta során megismerkedhetnek a Fő tér alakulásának történetével az 1800-as évektől napjainkig.

Az Aquincumi Múzeum interaktív programjai a római korba repítik vissza a vállalkozó kedvű gyerekeket, felnőtteket, akik megismerkedhetnek az ókori Róma és provinciái talán kevésbé ismert hétköznapjaival is.

Az Óbudai Múzeum többek között kézműves foglalkozással, középkori táncok tanításával, hangulatos kosztümös, fáklyás sétával várja a látogatókat, akik a Hüttl család porcelángyárának történetén keresztül ennek a csodálatos iparágnak a kulisszatitkaiba is betekinthetnek.

Az avantgárd művészet szerelmeseinek kötelező a Kassák Múzeum felkeresése. A múzeum igazgatója Szeredi Merse Pál tárlatvezetésén megismerkedhetnek Kassák lapjának avantgárd lapszerkesztési technikáival. A tekintélyelvű rendszerekkel szembeni felforgató művészi magatartások karakteres vonulatát bemutató “Költészet és Performansz – A kelet-európai perspektíva” című kiállítást pedig Kürti Emese művészettörténész kurátori tárlatvezetésével nézhetik meg az érdeklődők.

Az Óbudai Kulturális Központban Bereczki Kata Pótlás című kiállítása tekinthető meg Garami Gréta művészettörténész tárlatvezetésével.

Július 31-én a hold az utolsó negyedbe lép. Az izgalmas múzeumi kalandok után nézzünk fel a csillagos égre az Óbudai Polaris csillagvizsgálóban, ahol a hold titkai mellett a nyári égbolt csillagképeivel is megismerkedhetünk, és megcsodálhatjuk a naprendszer két szupersztárját, a Szaturnuszt és a Jupitert.

Ajánlónk korántsem teljes, de reméljük, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésüket, és a lehető legtöbb helyszínt végiglátogatják az idei Óbudai KultÉjen.

Helyszíneink:

Mindenkit szeretettel várunk ezen a varázslatos élményeket ígérő júliusi napon.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság