„Ne skatulyázz be!” – Március 21. a Down-szindróma világnapja

Hírek
Közzétéve:

Minden évben március 21-én ünnepeljük a Down-szindróma világnapját. A jeles nap célja, hogy fokozottan felhívja a figyelmet a Down-szindrómával élő emberekre, szeretteikre és segítőikre, nekünk pedig jó alkalom arra, hogy további utakat keressünk az érintettek elfogadó támogatására.

Mindannyian különbözőek vagyunk, különböző életúttal, különböző tervekkel, különböző vágyakkal, de van, ami közös bennünk, valamennyien méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként szeretnénk teljes életet és kiteljesedést. 2006 óta minden év március 21-én arra fordítjuk figyelmünket, hogy a Down-szindrómával élő emberek sem különböznek tőlünk ebben.

Büszkék vagyunk alkotásaikra

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ évtizedek óta biztosít munkahelyet, munkaalkalmat és fejlesztő foglalkoztatást ellátottjainak, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával. Az intézményben jelenleg is több Down-szindrómával élő kerületi lakos veszi igénybe a fogyatékos személyek nappali ellátását.

Büszkék vagyunk rehabilitációs központunk ellátottjainak munkájára, alkotásaira. A kezük alól kikerülő munkadarabok és művészeti tárgyak nemcsak a megrendelők megbecsülését érdemelték ki, valamennyien örömmel válogatunk belőlük minden évben többek között az óbudai adventi vásárban, azt pedig külön köszönjük az ellátottaknak, hogy a nehezebb helyzetű családoknak szánt karácsonyi adományokat szintén gazdagítják portékáikkal.

Felemás zoknival a beskatulyázás ellen

A harmadik kerületi Zsófia utcában talált otthonra a Baltazár Színház, amelynek társulatát egyedülálló módon értelmi sérült, köztük Down-szindrómával élő, színészek alkotják. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a színház támogatói között van, hiszen valljuk, mindannyian gazdagabbak lehetünk, a művészek és a nézők egyaránt, az alkotó munka során.

A Down-szindróma Világszövetség kezdeményezésére az idei világnap mottója:„Ne skatulyázz be!” Szívleljük meg ezt az intelmet az év minden napján, március 21-én pedig húzzunk felemás zoknit, képviselve, hogy nem vagyunk egyformák, és mi ilyennek szeretjük a világunkat!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság