Negyedszer rendezték meg az óbudai családi karácsonyt

Hírek
Közzétéve:

etelosztas_belso

Az óbudai adományosztást a Krisna-hívők adventi programja fénypontjának nevezte Szilaj Péterné, az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány szóvivője. Elmondta: az immár 800 adagos adományosztás az egyház és az önkormányzat régi együttműködésén alapul. Az első óbudai családi karácsi adományprogramot 2010-ben tartották, akkor 300-an álltak sorba, tavaly hatszáz adag meleg étel és élelmiszercsomag talált gazdára, idén pedig 800 adaggal készültek.

Az egyház és az önkormányzat együttműködésében az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ értesítette és hívta meg a rászoruló családokat. A Vörösvári úton, a Faluház előtt tartott adományosztáson nem csak friss meleg ebédet, de húszféle tartós élelmiszert tartalmazó csomagot, játékot és ruhát is kaptak a nélkülözők.

Szilaj Péterné hangsúlyozta, hogy a Krisna-hívők szegényeket segítő programjában fontos szerepe van a kerületi önkormányzattal kiépített jó kapcsolatnak. „Több kerületben zajlik ilyen szociális program, de úgy érezzük, hogy ennek a kerületnek a lépviselő-testületének a támogatását élvezzük, ami abban is megnyilvánul, hogy az ételosztó programunkra Bús Balázs polgármester úr is személyesen eljött, és megtisztelt minket a jelenlétével, személyesen szolgálja fel az ételt a kerületi rászorulóknak.”

Bús Balázs, ahogy tavaly is, idén is beállt az ételosztó pult mögé, hogy ne csak jelenlétével népszerűsítse, de a szó gyakorlati értelmében is segítse az önkéntesek munkáját. Az ételosztásban részt vett Menczer Erzsébet országgyűlési képviselő is, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a desszert osztásában segített. Idén az Összefogás Óbudáért Egyesület is csatlakozott a karácsonyi adományprogramhoz. A civil szervezet tanítási napokon két helyen is reggeliztet rászoruló gyermekeket a kerületben, az ünnep előtt pedig négy mázsa szaloncukrot osztanak szét a nélkülözők között.

A Krisna-hívők karácsonyi, országos akciói során 32 tonna élelmiszer és 6000 adag meleg ebéd talál gazdára országosan. Decemberben a hozzájuk érkező segélykérések száma megtízszereződik, nemcsak otthontalanok, hanem családosok, kisgyermekesek, egyedülálló szülők és nyugdíjasok is kérnek ilyenkor segítséget.

Az országos élelmezési akció telefonos adományvonalon keresztül is támogatható.

Az Ételt az Életért munkatársai szívesen fogadják a lakosság segítségét is az élelmezési akciókhoz. A 13600-as Adhat Vonalon keresztül, a 33-as kódot tárcsázva hívásonként bruttó 250 Ft-tal, vagyis épp egy tál étel árával járulhatnak hozzá az akció sikeréhez a jótevők.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság