Nem emelkednek az étkezési díjak, megújul a Kerék iskola udvara – A képviselő-testületi ülés részletei

Hírek
Közzétéve:

A szeptember 2-i ülésen a képviselő-testület egyhangú szavazással döntött a gyermek-, diák- és szociális étkezési díjakról. Az étkezés díjai nem emelkednek annak ellenére, hogy a szolgáltató emelte a nyersanyagdíjakat. A különbözetet az önkormányzat fedezi.

Szintén egyhangú szavazással döntöttek a Flórián tér 3. szám alatti ingatlan értékesítéséről. Az Út a Zenéhez Alapítvány nyílt eljárás keretében ugyanis vételi ajánlatot tett az Óbudai Danubia Zenekarra és annak próbatermére. Mindkét ajánlatot elfogadták a képviselők.

Az önkormányzat töretlen gyakorlata a nyílt pályázati eljárások lefolytatása. Arról is döntöttek, hogy nagyarányú fásítás és cserjésítés mellett elfogadják a SciDog Kutyaegyetem pályázatát a Bécsi úti Tesco feletti önkormányzati telekre azzal, hogy a szerződéskötést lakossági egyeztetés előzi majd meg.

Annak ellenére, hogy a kerület iskoláit a kormány korábban elvette az önkormányzatoktól (ráadásul több mint 2 milliárd forintot von el évente az elvett iskolák után), kerületünk minden évben támogatja az általános iskolák fejlesztését. Egy most megszavazott támogatásnak is köszönhetően a Kerék Általános Iskola és Gimnázium udvara újulhat meg.

Dr. Kiss László beszámolt a képviselő-testületnek a veszélyhelyzet alatt és a nyár folyamán hozott intézkedésekről is. Sajnos e napirendeket a Fidesz képviselői nem támogatták.

A héten ülésezett a Fővárosi Közgyűlés is, amely engedélyezte, hogy a Bud Spencer park hivatalosan is e nevet viselje. Ennek részleteiről hamarosan további információkkal jelentkezünk.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság