Nem kell átszállni a Szent Margit Kórházhoz

Hírek
Közzétéve:

November 5-e, szombattól a 160-as, a 260-as és a 260A járatok, igazodva a kórház jellemző látogatási és járóbeteg-ellátási rendjéhez, hétköznap 8 és 20 óra, hétvégén 9 és 20 óra között meghosszabbított útvonalon viszik az utasokat: az Óbudai rendelőintézet után a Váradi utca megállóhelyről balra a Bécsi útra kanyarodnak és megállnak a Szent Margit Kórház megállóban. Innen fordulnak vissza, és indulnak külső végállomásuk felé, Békásmegyer, illetve Harsánylejtő-Kertváros irányába.

A közösségi közlekedési fejlesztésnek köszönhetően a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosok mellett a III. kerület északi része felől is elérhető közvetlenül a kórház. Hétköznap 8 óra előtt és 20 óra után, hétvégén 9 óra előtt és 20 óra után a buszjáratok továbbra is az Óbudai rendelőintézetig közlekednek.

A fonódó villamoshálózathoz kapcsolódó januári tömegközlekedési változások kapcsán már jelezte Bús Balázs polgármester és a kerület vezetése a Budapesti Közlekedési Központ felé, hogy szükséges megoldani a kerület északi részén élők átszállás nélküli tömegközlekedési kapcsolatát a Szent Margit Kórházhoz. A járatok meghosszabbításának műszaki feltételei is voltak (autóbuszforduló a kórház előtt), ezért kellett néhány hónapot várni erre a fejlesztésre.margit_korhaz-elerhetoseg

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság