Nem lesz magánrendelő a Vörösvári úti szakrendelőben

Hírek
Közzétéve:

A Fidesz propagandasajtója újabb hazugságot terjeszt. A Magyar Nemzetben leírtakkal ellentétben a Vörösvári úti rendelőt az önkormányzat nem kívánja magánkézbe adni. Kérjük a kerületi lakosokat, ne dőljenek be ezeknek az álhíreknek, melynek egyetlen célja az önkormányzat vezetése elleni hangulatkeltés.

A valóság

2023-ban a Vörösvári úti szakrendelő épületét érintő részleges felújítás indult el mintegy 700 millió forint értékben. Ebből az összegből lesz magvalósítva az elkerülhetetlen energetikai korszerűsítés, a hatvanéves liftek cseréje, és kisebb belső felújítások.

A sajnálatosan elmaradt teljes rekonstrukció ellenére az évi 400.000 orvos-beteg találkozást lebonyolító létesítményben a helyszűke megmaradt, több nagy betegforgalmú szakrendelés is a szükségesnél kisebb alapterületen kénytelen a betegfogadást végezni.

A III. kerület központjában, a Fő tér mellett, a Laktanya utca 4 szám alatt működő Rendelőintézeti telephelyen azonban sikerült, a Vörösvári úti bőrgyógyászatot jelenleg kiszolgáló 3. emeleti területnél tíz négyzetméterrel nagyobb területet felszabadítani.

Jelenleg ezen a helyszínen az Önkormányzat támogatásával az áthelyezést megelőző teljes felújítás előkészítése zajlik. A Vörösvári úton felszabaduló rendelői terület lehetővé teszi az urológia és a gasztroenterológia szakrendeléseinek nagyobb alapterületre való költözését, és egy belgyógyászati rendelő kialakítását.

Nem lesz magánrendelő

A rendelőintézet nem tervezi, nem is tervezte magánegészségügyi szolgáltatás létesítését. Ráadásul a rendelő üzleti célú helységeit az Óbuda Vagyonkezelő Zrt. adhatná ki. Ott sem született ilyen döntés. A szakrendelések az új, végleges helyükön komfortosabb ellátást fognak nyújtani betegeknek. A változásról a lakosság a kerületi lapból és az intézet honlapjáról folyamatosan, a megfelelő időben tájékozódhat.

Dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet igazgatója a sajtóban megjelent cikkel kapcsolatban világossá tette: „Intézetünk vezetési kultúrájának nem része a kirúgással való fenyegetés. Valójában az igényfelmérési és tájékoztatási céllal megtartott előzetes osztályértekezleten a bőrgyógyászat dolgozói közül két fő duzzogva kilátásba helyezte kilépési szándékát. A felújítással kapcsolatos összes változásról több belső fórumon, így a főorvosi, a főnővéri, és az osztályos értekezleteken kerülnek megtárgyalásra az előttünk álló lépések”

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Elindult a Közösségi Költségvetés szavazása

Hírek
Közzétéve:

Vidám pillanatok a tavasz köszöntésére

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Idén először tartottuk meg az Óbudai Zöld Napokat