Nem mindennapi ismeretterjesztés a Platán Könyvtárban

Hírek
Közzétéve:

Az Elveszett Állatok Alapítvány civil szervezet, amely az állatok megmentése, gyógyítása, gazdához juttatása mellett állatvédő szemléletre neveléssel is foglalkozik. A 2014 óta tartó együttműködés elsődleges célja, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára és az állatok jogainak tiszteletben tartására, támogatva minden olyan törekvést, melyek életkortól függetlenül segítik a helyes elvek elsajátítását.

„Az állatokhoz való pozitív viszonyulás az életminőséget is pozitív irányba befolyásolja, ezért a könyvtár eddig is és továbbra is örömmel pártfogol olyan kezdeményezéseket, amelyek középpontjában a felelős állattartás népszerűsítése áll. Külön örömünkre szolgál, hogy szakértők segítik megérteni az állatok valódi természetét, szokásaik eredetét, felhívják a figyelmet az állattartás során elkövethető hibákra és sok hasznos információval látnak el minket.” – nyilatkozta Pőcze Márta, könyvtárigazgató.

elveszett_allatok2

A kezdettől fogva népszerű rendezvényeken a kiválasztott állatfaj, állatcsoport bemutatása, az elméleti tudnivalók ismertetése mellett kisállat-simogatóval, színezőkkel és a gyerekkönyvtárban az alkalomhoz illő tematikus könyvajánlóval várjuk az érdeklődőket.

2016-ban havonta más-más állatcsoport mutatkozott be: januárban a virgonc vadászgörényeké és kedves ragaszkodásuké volt a főszerep. Februárban állatorvosként vizsgáltuk a kutyusok panaszait és egészségmegőrző jó tanácsokkal szolgáltunk a kis- és nagy gazdiknak. Márciusban kiderült, hogy a rágcsálók mindennél jobban szeretik a répakekszet. Áprilisban papagájok pózoltak, és vidáman feleseltek látogatóinkkal. Májusban hüllők hódították meg a szíveket. Szeptemberben „Szolgálunk és védünk” címmel rendőrlovak mutatták be mesterségüket és bizonyították alkalmasságukat a több mint száz, nyeregbe vágyó rajongónak. Októberben dolgos mancsokat láttunk vendégül: Danit és Borsot, a vakvezetőket, valamint Borzast, a segítő kutyust, akik gazdáikat támogatják a mindennapok forgatagában, és rendíthetetlen türelemmel fogadták a rájuk zúduló szeretethullámot. Novemberben színre léptek a kaméleonok és egzotikus világuk. Decemberben Luca macska legendája borzolta a kedélyeket és bundája melengette a kezeket.

A rendezvénysorozat jövőre is folytatódik. Az Elveszett Állatok Alapítványnak és elkötelezett, lelkes munkatársuknak, Juhász Mártának köszönhetően az Óbudai Platán Könyvtár többek között halakat, madarakat, méheket hív vendégül, és sok-sok érdekességgel kedveskedik látogatóinak. A rendezvényeinkre a belépés ingyenes.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság