Nem várt akadályok a Békásmegyeri Piac kivitelezésében

Hírek
Közzétéve:

A bérlemények kialakításával kapcsolatos tervezés, valamint a bérlőkkel való egyeztetés elhúzódása miatt az ütemterv módosítására volt szükség. Az egyes üzletek belső kiépítésének tervezése és a bérlőkkel folytatott tárgyalások már hónapok óta zajlanak, azonban az már most látható, hogy a vártnál több időt vesz igénybe az előkészítés és a megvalósítás folyamata. Annak érdekében, hogy a bérlemények kialakítása a bérlők elképzelései szerint történjen meg úgy, hogy a végeredmény, tehát a teljes vásárcsarnok egységes képet mutasson, többkörös egyeztetésekre van még szükség.

A bérleményekkel kapcsolatos elhúzódó munkákon felül további akadályok jelentkeztek a kivitelezés megkezdése után, melyek némileg hátráltatják az előrehaladást. Sajnos az építési területen található közműhálózat nem teljes mértékben felelt meg a nyilvántartott adatoknak (előfordult az, hogy olyan közművezetéket találtak a feltárások során, mely a nyilvántartásban nem vagy máshol szerepeltek), ami csak a feltárások során derült ki. Annak ellenére, hogy a kivitelező ezeket az akadályokat minden esetben hatékonyan hárította el, késedelmet eredményezett az eredeti ütemezésben eltervezettekhez képest, mivel többletmunkával járt az egyes esetek kezelése, az új épülethez tartozó közműkiépítésekkel kapcsolatos munkálatok elvégzése. Mivel a közművek egy része a már lezárt útszakaszt érinti, mely a Heltai Jenő tértől északra található, várhatóan további két hónapig szükség lesz annak lezárására. Így várhatóan szeptember végéig marad lezárva az útszakasz.

Annak ellenére, hogy vannak olyan elemek, melyek a nem várt akadályok miatt később tudnak csak megvalósulni, számos építési szakasz a vártnál előbb lesz kész. A Heltai Jenő tér egy részének az újraburkolása már hetekkel ezelőtt elkezdődhetett, holott ez a feladat csak a jövő évre volt ütemezve, ezen felül az új vásárcsarnokhoz tartozó záportározó kialakítása is a tervezetthez képest gyorsabb ütemben halad.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság