Nemcsak csodaszép, de népszerű, biztonságos és sokoldalú is – Felmérés a Római-parti Plázsról  

Aktuális
Közzétéve:
A Római-parti Plázs a főváros egyetlen ingyenes dunai fürdőhelye, amely közel fél évszázad után immár második éve várta a harmadik kerületi, illetve a budapesti strandolókat a hőségben. Köszönjük, hogy idén is a vendégeink voltak. A Plázsról ebben az évben is felmérés készült, amelyből kiderül: az itt élők nagyon elégedettek a római-parti ingyenes fürdőhellyel, amelynek üzemeltetésekor kiemelten figyelünk a vízminőség folyamatos ellenőrzésére, valamint az ott tartózkodók biztonságára.

 

Idén közel tízezren látogattak ki a Római-parti Plázsra, amely július 15-től augusztus 21-ig tartott nyitva a szezonban, összesen 38 napot.

Október végén és november elején önkormányzatunk megbízásából a Miutcánk felmérést végzett, amelyben arra voltak kíváncsiak, mennyire ismerik az itt élők a Plázst, mennyire elégedettek vele, és részt vennének-e egy esetleges népszavazáson, amely a Római-part jövőjével kapcsolatos.

A Római-parti Plázs minden kétséget kizáróan ismert, és nagy népszerűségnek is örvend: az adatok szerint a fürdőhely ismertsége 90%-os, a látogatottsága pedig 70%-os volt az itt élők körében (ez utóbbi emelkedést is mutat a tavalyi mérésekhez képest).

 

Vendégeink háromnegyede, azaz a megkérdezettek 76,5%-a mondta azt, hogy jövőre is tervezi, hogy kilátogat a Plázsra.

Óriási elismerése ez a munkánknak, amelyből számunkra egyértelműen kiderül: a fővárosi Duna-part egyedülálló, varázslatos hangulatú partszakaszán működtetett fürdőhely mind kialakításában, mind szolgáltatásaiban, működésében találkozik az itt élők igényeivel és elképzeléseivel. A Római-parti Plázs nyitvatartása során a tisztaságra, a strandolók kényelmére és biztonságára is kiemelten figyelünk – miközben igyekszünk megőrizni és megóvni a hely egyedülálló értékeit, zöldfelületeit, atmoszféráját.

Az Önök értékelése, véleménye, válaszai alapján megtudtuk többek között, hogy:
  • A kilátogatók több mint fele fürdött is a Dunában (53%).
  • A vízimentő-szolgáltatással vendégeink kiemelkedően elégedettek voltak, ahogyan a folyamatos vízminőség-ellenőrzéssel is.
  • A zuhannyal és a mosdók, vécék állapotával is alapvetően elégedettek voltak a strandolók (az 5-ös skálán jellemzően 4-esre értékelték a válaszadók).
  • A Római-partért dolgozó civil egyesületek munkájáról a válaszadók 57%-a hallott már (közülük a legtöbben a Fák a Rómain és a Civilek a Római-partért Egyesületet említették).
  • Egy esetleges népszavazáson a válaszadók 80%-a venne részt (ez némi csökkenést mutat a tavalyi 87%-hoz képest).
Szabad szavas válaszaikból egyebek mellett kiderül, hogy:
  • az árnyékolásra, az árnyékos helyek számának növelésére tettek javaslatot (pl. napernyők biztosítása)
  • több ülőalkalmatosság elhelyezését kérik
  • sokan jelezték az igényüket hosszabb szezonra, főleg a gyerekes családok, szülők írták nagy számban, hogy örülnének a hosszabb nyitvatartásnak

Összességében elmondható, hogy a harmadik kerületben élők, minden korosztály szívesen látogat ki a Római-parti Plázsra, sokan érkeznek biciklivel és gyalog is, szívesen fürdenek a Dunában (természetesen a kijelölt bójasoron belül), biztonságosnak és alapvetően kényelmesnek találják a fürdőhelyet, a szolgáltatásokkal, a tájékoztatással pedig elégedettek.

Nagyon köszönjük, hogy időt szántak a kérdőív kitöltésére – összesen 566 fő –, és válaszaikkal segítették a munkánkat.

Szeretettel várjuk Önöket jövőre is!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság