Néptáncbemutató, szüreti fesztivál, zenés beszélgetés – Nemzetiségi nap Óbuda-Békásmegyeren négy helyszínen

Hírek
Közzétéve:

Békásmegyeri Közösségi Ház kertje (1039 Budapest, Csobánka tér 5.), 16 óra

Balkán Csokor – Táncok, ritmusok, érzések déli szomszédaink tájairól

  • A Helidonaki Görög Hagyományőrző Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttes műsora

A Pro Minoritatum Hungariae díjas együttesben gyerekek és fiatalok táncolnak együtt. Az idén 25 éves formáció Görögország egész területéről bemutat népi táncokat, a tájegységre jellemző viseletben.

  • A Jantra Bolgár Néptáncegyüttes műsora

A Jantra Bolgár Néptáncegyüttes szintén több mint húsz éve mutatja be a bolgár kultúra szépségeit magyar és nemzetközi színpadokon. Küldetésük a magyarországi bolgár hagyományok és kultúra ápolása, ébrentartása és minél szélesebb körben való megismertetése.

  • A Kincső Néptáncegyüttes műsora

A Kincső repertoárja a néphagyományok gazdag kincsestárából merítve újul meg időről időre. A Békásmegyerről indult művészcsoport kalotaszegi, halmosdi és méhkeréki román táncokat mutat be. Avatott koreográfus segíti a Kincső népművészetet bemutató munkáját.

  • A Tabán Táncegyüttes műsora

A Tabán Táncegyüttes munkáját bár számos rangos díjjal ismerték el, tagjai mégis közösségükre a legbüszkébbek. Feladatuknak tekintik a Kárpát-medencében élő magyar és nemzetiségi – köztük a szerb – néptánc hagyományainak gyűjtését, megőrzését és színpadra állítását.

 

Óbudai Társaskör (1036 Budapest, Kiskorona u. 7.), Till Ottó terem, 19 óra

Az évszázados lengyel–magyar barátság zenében és szóban elmesélve

A lengyel-magyar közös múlt történelmi epizódjai mellett érdemes a közös kulturális hagyományainkról is megemlékezni. Így lengyel–magyar közös zenetörténeti kalandozásra hív térben és időben dr. Horváth Attila és Szilasi Alex Liszt Ferenc-díjas, Lengyel Kultúráért Érdemrenddel kitüntetett zongoraművész. A belépés díjtalan.

 

Az Óbuda-Hegyvidéki Szentháromság Plébániatemplomban és kertjében (1032 Budapest, Vörösvári út 110.), 13 óra

Kórustalálkozó, szentmise, felvonulás – Nemzetiségi szüreti fesztivál

Szép hagyománya van az Óbuda-békásmegyeri sváb közösségben szüret idején az ünneplésnek és a hálaadásnak. Így idén is Óbuda-Békásmegyer Német Nemzetiségi Önkormányzata, a Braunhaxler Egyesület és az Óbuda-Hegyvidéki Szentháromság Plébánia szeretettel vár minden érdeklődőt kórustalálkozóra, hálaadó szentmisére és szüreti felvonulására.

 

Budapest Garden (1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 125.), 18 óra

Sörfesztivál a Budapest Gardenben, hogy vidáman induljon az ősz

Vidáman, együtt köszöntsük az őszt, invitál sörfesztiválra a Krottendorf Német Hagyományőrző Egyesület. Fellép a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes gyermek- és felnőttcsoportja, zenél a Die Bergländer Buam együttes.

 

Tartsanak velünk, ünnepeljünk együtt szeptember 18-án!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság