Nevelőszülők jelentkezését várják – Szeretet, otthon, biztonság minden gyereknek jár!

Hírek
Közzétéve:

A Váci Egyházmegye fenntartásában lévő „Otthon” Szociális Szolgáltató nevelőszülői hálózatát szeretné fejleszteni. Hálózatukban az ország egész területén jelenleg 220 nevelőszülő biztosít otthont saját háztartásában 660 gyermek számára, és utógondozás kereteiben nagykorúvá vált fiatal felnőtteket szintén támogatnak.

Az intézmény vezetője új nevelőszülők jelentkezését várja, akik nyugodt otthont, szerető családot és biztonságos környezetet biztosítanak majd családjukat átmenetileg vagy véglegesen nélkülöző gyermekeknek. Segítik őket többek között életkoruknak, kultúrájuknak és vallásuknak megfelelően beilleszkedni. Biztosítják a gyermekek számára a vér szerinti hozzátartozóikkal a kapcsolattartást, ennek hiányában pedig támogatják örökbeadásukat.

A jogszabály értelmében a nevelőszülők foglalkoztatási jogviszony keretein belül végzik feladataikat, így munkájukat havi biztos jövedelem is segíti.

A jelentkezés feltételeiről, a nevelőszülővé válás menetéről bővebb információt az „Otthon” Szociális Szolgáltató és a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézmény Fenntartó Központ honlapján olvashatunk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

2024-ben is térítésmentesen kapnak tanszercsomagot iskolába menő óvodásaink

Hírek
Közzétéve:

A Laborc utcában kapták el az ittas motorvezetőt

Hírek
Közzétéve:

EURO2024-es BioBall labdákkal kedveskedünk óvodáinknak