Nőnapi ruhagyűjtés otthontalan nők részére

Hírek
Közzétéve:

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) nőnapi ruhagyűjtést indít – egyelőre hajléktalan ügyfelei számára. Mint közleményükben írják, ha látni fogják, hogy a menekült embereknek is tudnak segíteni szolgáltatásaikkal, szállással vagy tárgyi jellegű támogatással, és ehhez lakossági segítségre is szükségük lesz, jelezni fogják. (A harmadik kerületi óvodák és bölcsődék március 4-ig várják a Magyarországra, illetve a magyar határra érkező, elsősorban nők és gyermekek számára az adományokat.)

A BMSZKI a Dózsa György úti Női Éjjeli Menedékhely lakói számára március 8-án szépségnapot szervez a TündérPakk Közhasznú Alapítvány munkatársaival közösen. Emellett szeretnének „ruhaturit” is tartani ügyfeleik számára az adományba kapott ruhákból.

Mire van elsősorban szükségük a náluk élő nőknek?

  • Kényelmes cipőre, amelyet fájós lábbal vagy egész napos álló munkát végezve is lehet viselni. Legjobb a sportcipő vagy az olyan, alacsony sarkú lábbeli, amely jól tartja a lábat.
  • Fehérneműre: alsóneműre, melltartóra, harisnyára, zoknira.
  • Felsőruházatra, pólóra, melegítőre.

Kérik, hogy csak tisztára mosott, hibátlan állapotú, újszerű (vagy új) ruhákat vigyenek a gyűjtésre az adományozók, mert az intézménynek nincs kapacitása azok tisztítására, javítására.

Mindemellett fogyóban vannak a menhelyen az evőeszközök, és mivel környezetvédelmi megfontolásból igyekeznek kerülni az egyszer használatos műanyagot, nagy örömmel fogadnak leveseskanalakat is.

Az adományokat március 7-ig várják reggel 8.00 és este 20.00 óra között a 1134 Budapest, Dózsa György út 152. címre.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság