November 3. a magyar tudomány ünnepe ‒ Programok a Magyar Tudományos Akadémián és az Óbudai Egyetemen

Közzétéve:

A magyar tudomány ünnepére az Magyar Tudományos Akadémia az idei évben is gazdag program kínálattal készült. Ahogyan az Óbudai Egyetem szintén várja a szakmai és laikus érdeklődőket rendezvénysorozatával.

 

Nők a mikroszkóp mögött ‒ Az MTA előadásai élőben és online

A Magyar Tudományos Akadémia szervezésében csaknem három héten át kiváló előadók osztják meg tudásukat az érdeklődőkkel. Az ismeretterjesztő előadásokat az intézmény YouTube-csatornáján is figyelemmel kísérhetjük.

A háború, az energiaválság és a klímavészhelyzet határozzák meg a jelenünket. Ezek után mit hozhat a jövő, mire kell felkészülnünk, és hogyan készülhetünk fel rá?

Ezekre és hasonlóan égető kérdésekre hiteles forrásból kapunk választ az ünnephez kapcsolódó programokon. És a nők helyzete a tudományos életben szintén a megvitatott területek között szerepel, az előadások mellett kerekasztal-beszélgetéseket is szenteltek a szervezők a témának.

 

Oktatás, tudomány és kutatás ‒ Ünnepi hónap az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem hasonlóképpen, november 3-23. között kiemelkedő rendezvénysorozattal csatlakozik a magyar tudomány ünnepéhez. A tudomány társadalomban betöltött kiemelkedően fontos szerepéről megemlékezve.

Egyetemünk rendezvénysorozatának célja, hogy népszerűsítse a tudomány és a kutatómunka jelentőségét hazánkban. Emellett igyekszik bemutatni a magyar tudományos kutatások eredményeit, s mindenki számára közérthetővé tenni a tudomány és kutatás jelentőségét az oktatásban, valamint az oktatás jelentőségét a tudományban és a kutatásban.

A programsorozatban többek között immár hagyományosan egy teljes napot szentelnek az innováció témakörének, mely az egyetemi hallgatók munkájára fókuszál. Emellett olyan érdekes területükre invitálnak minket, mint például az okos rendszerek evolúciója, a térinformatika vagy a kiberorvosi megoldások világa.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

150 éves közös múlt: Óbuda és a városegyesítés – Megjelent az Óbudai Anziksz őszi száma

Hírek
Közzétéve:

Kedvezményes szilva- és bioalmalekvár akciót indítunk

Hírek
Közzétéve:

Ma gyújtjuk meg az első adventi gyertyát