Nyáron sem pihennek kollégáink – folyamatosan szépül kerületünk

Hírek
Közzétéve:

Öt szökőkút, hét ivókút, négy párakapu és két öntözőrendszer javítását végezték el a kollégák az elmúlt időszakban. Sajnálatos, hogy a meghibásodások zöme emberi rongálásra vezethető vissza, mely komoly kiadásokat generál az önkormányzatnak.

Öt alkalommal szerveztek nagyszámú közreműködő segítségével kerületrészeket érintő, komplett nagytakarítást.

A játszóterek és fitneszparkok takarítását és a játékeszközök javítását is elvégezték a kollégák a Boldog Sándor István parkban, a Holdudvar parkban, a Polgár utcában, a Jós utcában, a Bebó Károly utcában, a Királyok útján, a Meggyfa utcában, a Nagyszombat utcában, a Kanóc utcában és a Szindbád utcában.

Emellett befejeződött a játszóterek, fitneszparkok komplex biztonságtechnikai szabványossági felülvizsgálata is, mely jó eredménnyel zárult. A vizsgálat csak apróbb, a biztonságos üzemeltetést nem befolyásoló meghibásodásra, karbantartási beavatkozási szükségességre világított rá. Ezen hibák kijavítását a kollégák soron kívül megkezdték. Emellett valamennyi játszótéren elvégezték a homokcserét, és folyamatos a játszóeszközök fertőtlenítése is. Emellett sor került három játszótér lefestésére.

Folyamatos a közterületi zárt hulladékgyűjtők mosása, fertőtlenítése is.

Zajlik a belterületek és a külterületek kaszálása, ami mintegy 4 millió négyzetmétert tesz ki. Jelenleg belterületen a negyedik körben Békásmegyeren történik kaszálás, majd ezt követően kerületrészről kerületrészre haladnak tovább. A Főkert kapacitáshiánya miatt több helyszínen kollégáink kaszáltak. Elsősorban a kilátást akadályozó növényzetet vágták le.

Folyamatos a parlagfűvel szennyezett területek feltérképezése és ezen területek kaszálása is, mintegy 32 ezer négyzetméternyi terület mentesítésére került már sor.

Valamennyi kerületrész nagytakarítását is elvégezték a köztisztasági csoport munkatársai, összegyűjtötték az eldobált szemetet, fertőtlenítették a padokat, felszámolták az illegális hulladéklerakatokat.

Sajnos nagy mennyiségű, több mint 500 köbméter illegálisan kihelyezett zöldhulladékot is el kellett szállítaniuk a kollégáknak, emellett a komposzt keretekbe és azok mellé illegálisan elhelyezett kommunális hulladékot is folyamatosan elszállítják.

A hőség miatt hetente 3 200 fa locsolására kerül sor. Folyamatos a virágágyások (1 120 négyzetméter) és a kandeláberekre kihelyezett muskátlik (400 tő) öntözése is.

A kollégák tovább folytatták az illegális hulladéklerakók felszámolását, melynek keretében 11 helyszínről szállították el az illegálisan kihelyezett hulladékot és végezték el a mentesítét.

A júliusi lomtalanítás keretében elszállították az idő előtt vagy a forgalmat akadályozó módon kihelyezett lomokat és a veszélyes hulladékokat. Ennek keretében mintegy 300 köbméter hulladékot szállítottak el a közterületekről.

Az utóbbi időszak heves esőzéseinek, szélsőséges időjárási jelenségeinek következtében kialakult viharkárok mentesítését folyamatosan végzik kollégáink. A munkák során mintegy 14 ezer folyóméternyi árok takarítását végezték el. A viharokban leszakadt ágak, kidőlt fák feldarabolását és elszállítását is megoldották, melynek során mintegy 450 köbméter zöldhulladékot szállítottak el a közterületekről.

A leszakadó ágak tizenegy utcabútorban okoztak kárt, ezek közül hét padot sikerült megjavítani, négy azonban teljesen tönkrement. A lezúduló csapadékvíz több helyen az utakra, járdákra mosta a padkák burkolatát. A közlekedési felületek megtisztítása során mintegy 11 ezer négyzetméter szilárd út- és járdaburkolatot takarítottak le. A kimosódott padkák feltöltését és a szegélyek javítását is elvégezték.

Az elmúlt hetekben járdaseprésre és utcabútor takarításra is sor került a Római téren, a Vizimolnár utcában, az Amfiteátrum utcában, a Kadosa utcában, a Városfal utcában, az Őrlő utcában, az  Ányos utcában, a Pethe Ferenc téren, a Búza utcában, a Szérűskert utcában, a Köles utcában, a Kórház utcában, a Vihar utcában, a Szentendrei úton, a Kiskorona utcában, a Vöröskereszt utcában, a Raktár utcában, a Zápor utcában, a Szőlő utcában, a Kerék utcában, a Flórián téren, a Harrer Pál utcában, a Promenád Lajos utcában, a Holdudvar parkban, a Pacsirtamező utcában, a Tímár utcában, a San Marco utcában, az Ágoston utcában, a Zápor utcában, a Kiskorona utcában, a Vihar utcában, a Berend utcában, a Váradi utcában, a Hollós Korvin Lajos utcában, a Zsirai Miklós utcában, a Csobánka téren, a Heltai Jenő téren, a Füst Milán utcában, a Gyűrű utcában, a Pünkösdfürdő utcában, a Juhász Gyula utcában, a Hatvany Lajos utcában és a Budakalász utcában.

Tizennégy helyszínen 17 utcabútort is felújítottak a kollégák.

Két helyszínen elvégezték a kutyafuttató kerítésének javítását, egy futtatónál pedig a talaj javítására, a gödrök feltöltésére is sor került.

Köszönjük kollégáink fáradhatatlan munkáját! Vigyázzuk, óvjuk együtt kerületünk tisztaságát!

Kaszálási munkálatok

Növényültetés a III. kerületben

Szemétszedés a virágágyásban

Utcabútor lemosása vízzel

Gépi takarítás a III. kerületben

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság