Nyertes pályázóink átvették madáretetőiket és madárodúikat

Hírek
Közzétéve:

Burján Ferenc klíma- és környezetvédelemért felelős alpolgármester kezdeményezésére meghirdetett pályázat keretében térítésmentesen volt lehetőség madáretetőt és madárodút igényelni, hogy így segítsük a madarak áttelelését, a hideg időjárás átvészelését. Szárnyas barátaink védelme mellett célja volt célja a lakosság, a felnőttek és a gyerekek környezettudatos magatartásának alakítása, szemléletének formálása.

A madáretetőket és odúkat az Óbudai Rehabilitáció és Foglalkoztatási Központban készítették a kerületben élő és dolgozó megváltozott munkaképességű emberek. Így fenntarthatósági stratégiánknak nemcsak a környezetvédelmi, de a társadalmi pillére is megvalósult, továbbá nyertes pályázóink egy igazi helyi, óbudai terméket kaptak kézhez.

Az akción hatalmas volt az érdeklődés, február 16-án pedig át is vehették a nyertes pályázók a madárlakokat és etetőket. Az eseményen a pályázók részt vettek a madáretetésről és madárlakokról szóló szakmai előadáson.

Milyen eleségeket adhatunk a madaraknak?

  • Magvakat, de semmiképp ne sózott, pörkölt magvakat!
  • Gyümölcsöket, bogyókat: almát, körtét, szőlőt, csipkét, kökényt.
  • Állati zsiradékokat: marhafaggyút, sótlan szalonnát, ipari tepertőt, vajat, sótlan sonkát, túrót.
  • Továbbá: főtt tésztát, főtt rizst, főtt zöldségeket, főtt répát, keményre főtt tojást, lisztkukacot.

FONTOS: mi ne kerüljön a madáretetőbe?

Kenyér, kalács, liszt, kifli, zsemle, ropi, nyers tészta, gépsonka, száraz kutyaeledel, étkezési fűszerezett tepertő, morzsa, paprikás szalonna, sós és pörkölt magvak, sós sajt, csipszek, pattogatott kukorica, nyers rizs, nyers galuskatészta.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság