Óbuda-Békásmegyer a legbiztonságosabb budapesti kerületek között

Hírek
Közzétéve:

Tovább csökkent a bűncselekmények, ezen belül is a súlyos bűnesetek száma Magyarországon 2018-ban – ezt mutatják a Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár legfrissebb adatai, amelyekről a Portfolio.hu készített összefoglalót. A PRE-STAT 2010-ig visszamenőlegesen tartalmaz adatokat: akkor összesen mintegy 430 ezer bűnesetet regisztráltak a hatóságok, tavaly viszont már mindössze 185 ezret, miután 2017-hez képest 30 ezerrel tovább csökkent a számuk. A közbiztonsági helyzet javulása a súlyos, vagyis az úgynevezett kiemelt bűncselekmények esetében is látványos volt: 2010-ben még 240 ezer felett volt, 2018-ban azonban 100 ezer alá esett országos szinten.

Kiemelt bűncselekménynek tekintendő az emberölés, testi sértés, kiskorú veszélyeztetése, embercsempészés, garázdaság, önbíráskodás, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, lopás, rablás, kifosztás, zsarolás, rongálás, orgazdaság, illetve járműlopás.

Budapest a statisztika szerint a második legveszélyesebb város, a fővárost csak Győr előzi meg a lakosságszámra vetített bűnesetek számának alakulásában. A kerületek között azonban nagy különbségek vannak a bűnelkövetések tekintetében. A III. kerület a lista 14. helyén áll, vagyis a statisztika szerint 13 kerületben több kiemelt bűncselekmény történt 2018-ban, mint Óbuda-Békásmegyeren. Ez 1000 lakosra vetítve 11,12 kiemelt bűncselekményt jelent kerületünkben, így elmondható, hogy a fővárosi kerületek között Óbuda egyike a legbiztonságosabbaknak.

www.portfolio.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság