Óbuda-Békásmegyer Haladó Kerékpárosbarát Település ‒ Június 3. a kerékpározás világnapja

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet a kerékpározás előnyeire és annak globális jelentőségére. Így igen büszkék vagyunk arra, hogy a harmadik kerület és polgármesteri hivatalunk a kerékpárosbarát település, illetve munkahely cím birtokosa.

A kerékpározás szolgálja az egészségesünket és kellemes kikapcsolódást nyújt, mindemellett hatékony eszköz a közlekedési kihívások legyőzésében és a fenntarthatóság előmozdításában is.

Közösségünk is jól jár a kerékpáros életmóddal

A kerékpározás számos egészségügyi előnnyel jár, hiszen ez az aktív közlekedési forma segít fenntartani a jó fizikai kondíciónkat, erősíti az izomzatunkat, javítja a szív- és érrendszerünk működését, és segít a testsúlyunk egyensúlyban tartásában. Rendszeres biciklizéssel csökkenthető a stressz és növelhető a mentális frissesség.

Valljuk, a kerékpározás nemcsak az egyénekre, hanem a közösségünkre és a társadalomra is pozitív hatást gyakorol. Csökkenti a közúti forgalom terhelését, segít mérsékelni a légszennyezést, mivel szén-dioxid-kibocsátás szempontjából semleges közlekedési lehetőség, és javítja a városi környezet minőségét, például azáltal, hogy az autóparkolási problémákat szintén enyhítheti.

Kerékpárosbarát munkahely és bringás reggeli

Önkormányzatunk és polgármesteri hivatalunk igyekszik minél több egyedi, kerékpározást támogató kezdeményezést, intézkedést és fejlesztést megvalósítani. Ennek köszönhetően Óbuda-Békásmegyeri Önkormányzat törekvéseit a Haladó Kerékpárosbarát Település címmel, hivatalunkat pedig a Kerékpárosbarát Munkahely címmel díjazta a témában pályázatot kiíró Technológiai és Ipari Minisztérium.

Így évről évre nagy örömmel készülünk a kerületi bringás reggelire is, hogy közösen indítsunk egy kerékpáros munkanapot, és megajándékozzunk mindenkit egy finom tízóraival, aki így közlekedik. Mindazokat, akik régóta járnak a munkába kerékpárral, vagy éppen most kezdenek hétköznap is bringázni, várja a fővárosi és a kerületi bringás közösség.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság