Óbuda kapuja pályázat: Megújul a Szentlélek tér – új pavilonok terveit várjuk!

Hírek
Közzétéve:

Az új pavilonok kialakítására és üzemeltetésére kiírt pályázat címe: Óbuda kapuja. Találó elnevezés, hiszen aki a belváros felől érkezik a harmadik kerületbe, itt, a Fő tér szomszédságában lévő Szentlélek téren lép be városrészünkbe, itt kapja első benyomásait róla.

„A városkép szépítése és az elérhető szolgáltatások bővítése a cél itt, a kerület központjában, amely egyben a fővárosnak is fontos forgalmi és közösségi közlekedési csomópontja – mondta el Czeglédy Gergő alpolgármester. – Olyan szolgáltatásokra gondolunk itt például, mint hogy aki vendéglátóhelyet működtet, az ingyenesen biztosítsa a vécéhasználatot, nem csak a fizető vendégeknek, hanem minden, itt megfordulóknak. Ezt a gyakorlatot a Római-parton már megköveteljük a közterületet használó vendéglátóktól. Hasonló vállalás a terület tisztán tartása a bérlő által, amely tehermentesíti az önkormányzatot.”

Jelenleg is állnak és üzemelnek pavilonok a Szentlélek téren, ám az önkormányzat szándéka, hogy az érkezőket egységes építészeti és a tér műemléki környezetéhez illő, azzal harmonizáló kép fogadja – hiszen a többi között a szomszédságában található a barokk stílusú Zichy-kastély, amely meghatározza a tér jellegét. Ahogyan szintén előnyt élvezhetnek például azok a pályaművek, amelyek élnek a lehetőséggel, és a közeli, a Fő téren álló Óbuda Múzeum tematikájához csatlakozva Vasarely motívumaiból is merítenek inspirációt. A leendő pavilonok körüli zöldterületek megtervezése, majd későbbi gondozásuk is része az Óbuda kapuja pályázatnak.

Egy-egy pavilonhoz is várunk ötleteket, de átfogó koncepcióval, épületegyüttesek tervével is lehet pályázni. A beküldött projekteket szakemberekből álló zsűri fogja értékelni és elbírálni.

Praktikus információk pályázóink számára:

A pályázatok beérkezési határideje: 2020. október 15.

A pályázatról bővebb felvilágosítást Horváth Dániel vezető projektmenedzser tud adni, e-mail: horvath.daniel@obvf.hu vagy Teppert Zsolt pályázati projektmenedzser, e-mail: teppert.zsolt@obvf.hu. Tel.: +36-1-244-8225.

A pályázat részletes leírása ezen a linken érhető el.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság